Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 06:10

Заснували "Український театр танцю"

Автор: фото надане прес-службою ”Українського танцювального театру”
  Артист ”Українського танцювального театру” Дмитро Погрібніченко (ліворуч) у спектаклі ”Автор” втілив письменника, персонажа його роману зіграв Євген Логвіненко
Артист ”Українського танцювального театру” Дмитро Погрібніченко (ліворуч) у спектаклі ”Автор” втілив письменника, персонажа його роману зіграв Євген Логвіненко

Колишня солістка Дніпровського оперного театру та "Київ модерн-балету" 31-річна Анна Герус заснувала "Український театр танцю".

3–4 березня колектив показав на сцені столичного "Молодого театру" одноактний балет "Автор".

Письменник створює роман, за сюжетом. Його герой приходить на вечірку з дівчиною. Там зустрічає іншу й захоплюється нею. В постановці звучить музика сучасних композиторів.

— У спектаклі задіяні манекени. Символізують недописані, неозначені образи з книжок головного героя, — розповідає Анна Герус. — Наприклад, на вечірці бачимо багато гостей, але про деяких знаємо лише колір сукні. Чим живуть, про що мріють ці люди — так і не довідаємося.

Першу постановку "Варіації життя" Анна Герус зробила в "Київ-модерн балеті" власним коштом.

— Для артистів це були позаурочні репетиції. Заплатити їм не могла, — продовжує Анна. — Спочатку виникла ідея камерного проекту для своїх вистав, щоб заробляти гроші на нові постановки. Хотілося свободи. Робити щось своє. Але зрозуміла, що не прагну авторського театру. Навпаки, такими можливостями треба поділитися з іншими хорео­графами. Не хотіла кидати "Київ модерн-балет". Колектив дав мені друге творче життя, ввів у світ сучасного танцю. Останній рік просила, щоб мене хтось замінив. Було чимало вистав, де я єдина виконавиця ролі — мусила виходити на сцену в будь-якому стані. Допрацювала гастролі й пішла.

У квітні "Український театр танцю" представить програму "Епізоди". Це будуть міні-спектаклі різних хореографів.

— У травні-червні ставимо одноакт­ний балет Альони Вертегел. Хореограф часто їздить навчатися до Європи. Хочемо показати українській публіці різні грані сучасного танцю. Наш глядач ще не до всього готовий. Наприклад, до абстракцій. Якщо людина стоїть на табуретці з відром на голові, то не всі це сприймуть як мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Заснували "Український театр танцю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути