Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 05:40

"Оскар" дають не завжди найкращим фільмам

Автор: WWW.POLTAVA365.COM
  Американець Рамі Малек у фільмі ”Богемна рапсодія” зіграв вокаліста британського рок-гурту ”Квін” Фредді Мерк’юрі. За цю роль отримав ”Золотий глобус” у номінації ”найкращий драматичний актор”
Американець Рамі Малек у фільмі ”Богемна рапсодія” зіграв вокаліста британського рок-гурту ”Квін” Фредді Мерк’юрі. За цю роль отримав ”Золотий глобус” у номінації ”найкращий драматичний актор”

— Кінопремія "Золотий глобус" — це певною мірою репетиція "Оскара", — каже кінокритик Юрій Самусенко, 28 років.

76-та церемонія нагородження "Золотого глобуса" відбулася в Лос-Анджелесі, США. Переможців визначають журналісти з усього світу, які працюють у Голлівуді.

— На "Оскарі" голосують члени Американської кіноакадемії, професіонали кіноіндустрії — актори, режисери, сценаристи, — продовжує Самусенко.

— Цю нагороду дають не завжди найкращим фільмам, а тим, які найбільше відповідають часу. А на "Глобусі" журналісти голосують, якщо й не за найкраще, то за найбільш популярне кіно.

Цього року "Золотий глобус" за найкращий драматичний фільм отримала біографічна стрічка "Богемна рапсодія" про британський рок-гурт "Квін". 37-річного Рамі Малека назвали найкращим драматичним актором за роль лідера групи — Фредді Мерк'юрі.

— Перемога "Богемної рапсодії" показова. Це одна зі стрічок-лідерів 2018 року за касовими зборами та за обговоренням глядачів. Фільм мав складну історію створення — режисера міняли по ходу зйомок. Тож міг вийти неякісним. Натомість кіно дуже рівне, намагається догодити всім, особливо прихильникам "Квін". Картина показує найбільш яскраві ­моменти з історії зіркових музикантів. Кіно розраховане на ностальгію за тими часами, коли рок-музика постійно експериментувала.

Найкращий комедійний фільм — "Зелена книга". Розповідає про дружбу темношкірого піаніста та італійця-водія в часи панування расистських упереджень в американському суспільстві.

Найкращим комедійним актором став 44-річний Крістіан Бейл. У стрічці "Влада" зіграв Діка Чейні — віце-президента в адміністрації Джорджа Буша-молодшого. Його називали найвпливовішим політиком в історії Сполучених Штатів Америки, який так і не став президентом.

— Останнім часом преса в США робить усе можливе, аби посприяти імпічменту президента Дональда Трампа. Це має відображення і в кіно. Наприклад, режисер Адам Маккей переосмислює політику Діка Чейні. Натякає, що зараз у Білому домі нічого суттєво не змінилося. "Золотий глобус" не забуває акцентувати увагу на багатокультурності американського суспільства. Тому цього року додали в номінанти бойовик "Чорна Пантера" про супергероя з Африки та комедію "Шалені багатії азіати". Чи підтримає їхній вибір Американська кіноакадемія, дізнаємося наприкінці лютого.

В Україні показують дедалі більше фільмів оскарівської гонки. Тож наш глядач може стежити за преміями та вболівати за ту чи іншу стрічку.

Зараз ви читаєте новину «"Оскар" дають не завжди найкращим фільмам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути