вівторок, 21 листопада 2006 15:38

Нова книжка Акуніна коштує вісімдесят гривень

Нова детективна книжка 50-річного грузинського письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі) "Нефритові чотки" вийшла в московському видавництві "Захаров". У 704-сторінковий збірник увійшло три повісті і сім оповідань. Уперше книжку Акуніна видали тиражем у півмільйона примірників. Нею письменник завершує розповідь про пригоди слідчого Ераста Фандоріна в ХІХ столітті й переносить головного героя у ХХ століття. Дія книжки відбувається в Росії. Але матеріали для неї Акунін збирав у США, у британському місті Бристоль та у західному регіоні Франції — Бретані.

Ілюстрував "Нефритові чотки" художник із російського міста Ярославль Ігор Сакуров. Він познайомився з Акуніним через Інтернет. А потім показав свої ескізи.

Збірник мали видати пізніше.

— Але у видавництві дізналися, що на Арбаті "Нефритовими чотками" гендлюють з-під поли, — каже директор видавництва "Захаров" Ірина Богат. — Тому перші книжки з автографом автора продали у вівторок у російських магазинах. А через два тижні "Нефритові чотки" з"являться в київських книгарнях "Буква" за ціною 80 гривень.

Виходить також комп"ютерна гра "Нефритові чотки".

— Щось середнє між детективом і бігалкою-стрілялкою, — запевняє Акунін.

Зараз ви читаєте новину «Нова книжка Акуніна коштує вісімдесят гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути