вівторок, 01 червня 2010 05:00

Німкеня Лєна перемогла на Євробаченні

На пісенному конкурсі Євробачення в норвезькій столиці Осло першою стала німецька співачка 19-річна Лєна Мейєр-Ландрут. Вона наймолодша з конкурсантів. Друге місце дісталося  гурту "МаНґа" з Туреччини, третє — румунському дуету Паули Селінг та Олі Мартін. Замкнула десятку українка Альоша.

— Лєна перемогла завдяки збігу обставин, — розповідає віце-президент Першого Національного телеканалу Роман Недзельський, 42 роки. — У її пісні послідовно чергуються однакові ритми. Через це ми не мали можливості почути її вокальні дані. На Євробаченні цього разу не було ні хітів, ні шлягерів. Мені сподобалися виступи співаків з Азербайджану, Вірменії, Румунії, Данії. У грузинки пісня була заскладна. Її зрозуміли хіба що інтелектуали. А росіяни просто постібалися: прислали на конкурс гурт, який співав десь у підземному переході. Дали Європі величезного ляпаса.

Німецькі журналісти відшукали минулорічне відео. На ньому Лєна Мейєр-Ландрут займається сексом із незнайомцем у басейні. Питали, чи варто пускати цю дівчину на пісенний конкурс.

— Я ніколи не соромилася того, що зробила, — каже співачка. — Не знала, що те відео покажуть по телевізору. Сьогодні, може, й не поводилася би так розкуто.

В Інтернеті кліп переглянули понад 4 млн користувачів. Таким самим успіхом користувався і телеролик. 22 травня на репетицію Лєна взула різні туфлі. Помітила це лише на сцені. Заявила, що це добрий знак. На фінал ледь не спізнилася. Вимкнула телефон і відпочивала у гримерці. Організатори шукали її півгодини.

— Маю багато друзів у Німеччині. Телефоную їм і вітаю з моєю перемогою. А вони навіть не знають, що на Євробаченні перемогла їхня країна. Їх більше цікавить футбол, — говорить артистка.

У столичному ресторані "Будда-бар" співаки, продюсери та режисери дивляться конкурс по Першому Національному.

На плазмовому екрані показують результати голосування у Польщі. Україні там дають 3 бали. Останні три роки давали по 10–12. Євробачення збіглося за часом із боєм українського боксера Віталія Кличка і поляка Альберта Сосновського. Віталій нокаутував суперника у 10-му раунді.

— Якби півгодини тому Кличко не набив поляка, Україні дали би більше, — переконаний продюсер Петро Чорний, 37 років. — Навіть Кіпр, де про Україну чують раз на рік, дав нам удвічі більше.

Найвищу оцінку Альоші, 10, ставлять Білорусь і Азербайджан. Представниці останньої, Сафурі, пророкували перемогу.

— У дівчинку вклали багато грошей, не знаю, коли вона тепер їх відіб"є. Може, для неї цей конкурс стане одноразовим виступом. Євробачення непередбачуване. Білорусь букмекери ставили в десятку, а вона посіла передостаннє 24-те місце.

Росіяни прислали на конкурс гурт, який співав десь у підземному переході

— Перемога Німеччини була прогнозована, — вважає співачка Наталя Валевська, 24 роки. — Західна Європа вирішила повернути собі позиції на цьому конкурсі. Адже останні роки тон на Євробаченні задавала Східна Європа. Наша Альоша виступила непогано. Не очікувала, що вона попаде в десятку й обжене російського конкурсанта.

Хореограф 24-річний Дмитро Дікусар додає:

— У неї велике майбутнє. Може хоч сьогодні починати турне Європою.


Як голосувала Україна


Азербайджан    12

Росія    10

Туреччина    8

Грузія    7

Вірменія    6

Німеччина    5

Норвегія    4

Ізраїль    3

Румунія    2

Бельгія    1

Як голосували за Україну


Білорусь, Азербайджан    10

Вірменія, Молдова    8

Сербія, Росія, Болгарія, Латвія, Нідерланди, Грузія    7

Литва, Кіпр,     6

Румунія, Англія    5

Польща    3

Франція, Ізраїль    2

Туреччина    1


Україна посіла 10-те місце зі 108 балами. Це на 18 більше, ніж у російського конкурсанта Петра Наліча.

Василь Лазарович заборгував 120 тисяч доларів

— Я радий, що не поїхав на Євробачення в Осло, — розказує співак 29-річний Василь Лазарович. Він мав представляти Україну. Але останньої миті його замінила Альоша. — З усіх перипетій, пов"язаних із конкурсом, я виніс для себе урок. Зрозумів, що моя музика елітарна й дорога, мені не варто загравати з різними музичними тенденціями. За час підготовки ми налагодили зв"язки з європейським ринком. Уклали контракти з кількома відомими композиторами. До того ж мене показували по ТБ, у всіх новинах подавали нарівні з президентом. Кожен співак про таке може лише мріяти. Мінус у тому, що мені не дали представити Україну.

Лазарович упевнений, що з піснею "Ай лав ю" він посів би перше місце.

— Я вийшов би на сцену, узяв мікрофон і порвав усіх. Я знаю, як це робити, в мене великий досвід. Іще один мінус — витрачені на підготовку до конкурсу 120 тисяч доларів, які мені ніхто не повернув. Але я радий, що не вліз у ще більші борги.

Каже, що уважно стежив за виступом учасників.

— Звісно, я вболівав за Україну. Але мені не подобається пісня, з якою Альоша поїхала на Євробачення. Не хочу, аби наша країна у світі асоціювалася тільки з Чорнобилем. Це надто драматичний погляд на мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Німкеня Лєна перемогла на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути