четвер, 15 листопада 2007 15:30

Миколу Азарова назвали ворогом культури

Українські брати-видавці 40-річні Віталій та Дмитро Капранови складають список ворогів української культури. У понеділок на прес-конференції в УНІАНі до "чорного списку" внесли прізвища віце-прем"єра Миколи Азарова та директора "Київжитлоспецексплуатації" Олега Копила.

— Олег Копил двічі підписував наказ про виселення столичної книгарні "Знання", — пояснює Віталій Капранов. А Микола Азаров ввів ПДВ на українські книжки. Лише в центрі Києва за два роки закрили 21 книгарню. 18 інститутів Академії наук України також виселяють. Замість них хочуть будувати готелі для гостей чемпіонату з футболу Євро-2012. Ми написали лист президентові УЄФА Мишелю Платіні, в якому  просимо перенести чемпіонат до іншої країни.

Письменниця Марія Матіос, 48 років, вважає ворогом культури віце-прем"єра Дмитра Табачника.

— Він заявив, що українська мова відмирає. Письменників називає "миссионерами, которые спустились с полонын и толпами едут в Донецк и Луганск, чтобы обучать местное население", – обурюється Матіос.

До списку ворогів культури можна внести будь-які прізвища. Головне — мати документи, що підтверджують злочинні дії людини. Укладачі "чорного списку" хочуть налякати чиновників:

— Люди, які нині при владі, за натурою — боягузи, — впевнена Марія Матіос. — Якщо підняти розголос, вони злякаються.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Азарова назвали ворогом культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути