четвер, 22 липня 2021 06:06

Нагородили стрічку про українську гімнастку

Нагородили стрічку про українську гімнастку
Драму "Ольга" нагородили за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського кінофестивалю. Головну роль у фільмі француза Елі Ґраппа виконала українська гімнастка Анастасія Будяшкіна. Фото: semainedelacritique.com

15 разів приїздив в Україну французький режисер 27-річний Елі Ґрапп. Його фільм "Ольга" нагородили за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського фестивалю. Стрічка українсько-французько-швейцарського виробництва.

15-річна українська гімнастка тренується у Швейцарії. Хвилюється за матір-журналістку, яка висвітлює події на Євромайдані. Дівчина має вирішити: залишитися у спортивному закладі чи повернутися на батьківщину, за сюжетом.

Головну роль виконала гімнастка з Луганська 20-річна Анастасія Будяшкіна, вихованка київського Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного.

— Мала показати рівень учасниці олімпійської збірної, — каже Алла Самойленко, 47 років, кастинг-директор фільму. — Ми були обмежені кількістю спортсменок потрібного віку, які не брали би участь у відбіркових змаганнях. Анастасія виглядала молодшою за свій вік і вже не готувалася до відповідальних виступів. Тож нам вдалося домовитися із тренерами про її залучення у фільм.

— У персонажів немає прототипів, складені з історій багатьох людей, — додає продюсер Максим Асадчий, 45 років. — На ідею фільму режисера надихнула зустріч у Швейцарії з українською скрипалькою. Вона під час Євромайдану гостро переживала події на батьківщині. Деякі риси дісталися Ользі й від самої виконавиці ролі — наприклад те, що вона з Луганська. А в деяких моментах історії її матері зможете впізнати українську журналістку.

Драма "Ольга" в український прокат вийде в лютому 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Нагородили стрічку про українську гімнастку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути