вівторок, 22 березня 2011 07:15

Над книжкою Кідрука сміялися редактори

Автор: фото з сайта www.artvertep.com
  ”В Україні багато серйозної літератури. Я вирішив написати смішну книжку”, — каже київський письменник Максим Кідрук
”В Україні багато серйозної літератури. Я вирішив написати смішну книжку”, — каже київський письменник Максим Кідрук

16 лютого у столичній книгарні "Є" на вул. Лисенка мандрівник 26-річний Максим Кідрук презентував видання "Навіжені в Мексиці". Позаторік після подорожі до Мексики видав книжку "Мексиканські хроніки". На конкурсі "Коронація слова" вона отримала другу премію. Після цього подорожував в Еквадорі, Перу, Чилі, Китаї та Бразилії.

— Я пишу подорожні нотатки, де описую свої пригоди. Часто певна ситуація могла би розвинутися у щось кумедне, але не розвивається. Брехати про неї, як про подію, що мала місце, не можу. За три роки набралося стільки, що я не міг стримувати у собі, — говорить автор.

— В Україні багато серйозних романів. Я ріс на іншій літературі — книжках О'Генрі і Марка Твена, що примушували посміхатися навіть у скрутні моменти, коли хотілося плакати. Тому виникла задумка написати смішну книжку. Я намагався наслідувати стиль О'Генрі і цього не приховую.

Кідрук читає історію, як головні герої напилися і полювали на слона із дробовиком, зарядженим сіллю. Слухачі сміються.

— Назвав би це романом ХХІ сторіччя для зайнятих людей, що не читають товстих книжок. Таке цікаво почитати, коли приходиш втомлений після роботи. Щось собі заварюєш і плюхаєшся на диван, береш книжку.

"Навіжені в Мексиці" опублікувало харківське видавництво "Клуб сімейного дозвілля". Наклад — 6 тис. примірників.

— Це вже четверта книжка Максима Кідрука. Попередні написані в іншому жанрі. Ми презентуємо його дебют як письменника-белетриста, — розповідає Світлана Скляр, головний редактор видавництва. — Редактором була торішній лауреат Шевченківської премії Галина Пагутяк. Вона така стримана пані по життю. Але сказала, що це була перша робота, над якою вона працювала і сміялася, не могла стриматися. Відповідальний за випуск теж наче сиділа над книжкою, але весь час було чутно пирскання. Казала: все нормально, це я працюю.

У книгарні роман коштує 43 грн.

Зараз ви читаєте новину «Над книжкою Кідрука сміялися редактори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути