Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 06:30

На вуличній виставі губили родичів

На вуличній виставі губили родичів

Понад 20 тис. людей зібралися 4 квітня на столичній Софійській площі. Вуличною виставою тут розпочали щорічний фестиваль "Французька весна".

— Обережно, дитина! — чоловік років 30 піднімає над головою дитячий візок і намагається вийти з натовпу. Жінка за ним тримає на руках немовля. Їх зусібіч штовхають. З площі лунають дзвони. Там актори французького театру "Транс Експрес" показують музичне шоу в повітрі "Шалені дзвонарі".

Восьмеро музикантів та троє акробатів піднімаються по металевій конструкції на висоту близько 20 м. У зведений конус вмонтували смолоскипи і 26 дзвонів. Їх передзвін доповнюють дзвони собору Софії Київської.

Спектаклю 10 років. Засновниця трупи Бриджит Бурден придумала постановку разом зі своїм чоловіком Жілем Роде.

— Спочатку нас було лише двоє і виступали тільки на землі. Я танцювала, чоловік грав на ударних. Якось цілий рік гастролювали в Африці. Такі заряджені звідти повернулися, що вирішили "відірватися від землі". Підняли шоу до неба, — розповідає після спектаклю Бриджит.

Киянин Валерій Димов, 46 років, щороку ходить на відкриття "Французької весни" з родиною.

— Доки йшли сюди, загубив дружину з донькою. А мобільний зв'язок не працює. Йшов на площу по вулиці Володимирській. Колона була, як у радянські часи на мітингах. Запанікував, бо страшна тиснява. Наскільки все професійно і цікаво з боку французьких артистів, і так безладно з боку українських організаторів. А нам же треба вчитися, Євро попереду. Міліція просто стоїть, нічого не робить. Зустрічав 2001 рік у Нью-Йорку на Таймс-сквер. Там людей не менше було, але все спокійно пройшло.

Зараз ви читаєте новину «На вуличній виставі губили родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути