пʼятниця, 02 вересня 2011 00:45

На Венеціанському фестивалі покажуть фільм про Чорнобиль

Автор: фото З САЙТА WWW.media.tiff.net
  Акторка Ольга Куриленко зіграла головну роль у фільмі Міхаль Боґанім ”Земля забуття”. Картину покажуть на 68-му Венеціанському кінофестивалі. Він розпочався 31 серпня в Італії
Акторка Ольга Куриленко зіграла головну роль у фільмі Міхаль Боґанім ”Земля забуття”. Картину покажуть на 68-му Венеціанському кінофестивалі. Він розпочався 31 серпня в Італії

Два тижні до прем'єри у Венеції не дожив петербурзький актор Микита Ємшанов. 17 серпня на своє 28-річчя він розбився у автокатастрофі. Зіграв у фільмі "Земля забуття" чоловіка героїні, яку втілила французька актриса, уродженка Бердянська, 31-річна Ольга Куриленко.

Фільм француженки 39-річної Міхаль Боґанім розповідає про наслідки Чорнобильської катастрофи. Героя Ємшанова одразу після весілля забирають на ліквідацію аварії на атомній електростанції, де він гине. Прем'єра стрічки відбудеться у програмі "Тиждень кінокритиків". За головну нагороду фестивалю — "Золотого лева" — вона не змагатиметься.

Знімали у місті Світлодарськ на Донеччині та зоні відчуження на Київщині.

— Крім місця зйомок і масовки, Україна жодного стосунку до цієї стрічки не має, — вважає кінокритик Володимир Войтенко, 52 роки. — Є кілька ознак, за якими можна віднести фільм до національної кінематографії. Українці мають вкладати кошти і брати участь у головній творчій групі картини. У "Землі забуття" цього немає.

— У Венеції традиційно звертають увагу на роботи молодих режисерів. Берлін вважають фестивалем соціально-політичного кіно. Канни претендують бути законодавцем моди в сучасному кіно. Можна пожартувати, що до Венеції всі українські картини розібрали Канни й Берлін. На третій найпрестижніший світовий кінофорум ми не назнімали.

На нагороди Венеціанського кінофестивалю претендуватимуть 23 стрічки. Найбільше очікують на прем'єру картини французького режисера польського походження Романа Поланського "Різанина". У ній зіграли голлівудські зірки Крістоф Вальц, Джоді Фостер, Кейт Вінслет. Це екранізація п'єси про батьків двох дітей, які побилися в школі. Зйомки  Поланський розпочав під домашнім арештом. Там він перебував через справу про зґвалтування 30-річної давнини. Продовжити працю зміг минулого липня. Тоді Швейцарія відмовила Штатам видати режисера.

У Венеції покажуть другу режисерську спробу поп-співачки Мадонни. У мелодрамі "Ми" йдеться про кохання англійського короля Едварда VIII до двічі розлученої американки Волліс Сімпсон. Заради шлюбу з нею монарх зрікся престолу.

Журі фестивалю очолює американський режисер 42-річний Даррен Аронофскі. 2008-го він отримав "Золотого лева" за картину "Рестлер" із Міккі Рурком у головній ролі. Переможців нагородять 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «На Венеціанському фестивалі покажуть фільм про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути