пʼятниця, 10 червня 2016 00:05

"На щастя, наші стосунки тривали недовго"

— От сучка! — напівголий чоловік у дірявих джинсах вигукує в спину жінці. Вона виходить із кімнати, залишаючи його прив'язаним до стільця шкіряним паском.

У столичному клубі "Апельсин" показують виставу "Бити/любити" за повістю австрійського письменника Леопольда Захер-Мазоха "Венера в хутрі". Приміщення орендував київський "Дикий театр". Поставив спектакль 24-річний Антоній Ходоровський.

Письменник Северин Куземський — за сюжетом — закохується в аристократку, вдову Ванду фон Дунаєв. Добровільно стає її рабом. Жінка після поцілунків і сексу б'є Северина батогом. Топче, знущається і принижує. Чоловік отримує від цього насолоду. Сексуальну ­зокрема.

— Текст Захер-Мазоха побудований на сексуальному відхиленні. Цього не сприймає наше суспільство. Але кожні 100 років уявлення людей про мораль і збочення змінюються, — каже режисер вистави.

— Наша головна героїня у відвертій білій сукні із манто під голлівудський стиль 1950-х. А хлопець — у порваній білій футболці, джинсах і чорних берцях — втілює образ Марлона Брандо і моду 1970-х. Ми не дотримувалися історичної достовірності, стилю одягу. У Мазоха описана взагалі друга половина ХІХ століття. Для нас було важливо показати людські типажі, стосунки між чоловіком і жінкою.

Виконавиця головної ролі 22-річна Катерина Беляєва каже, що в особистому житті мала подібний до героїні вистави досвід.

— Ванді фон Дунаєв насправді не подобається знущатися з закоханого в неї письменника. Хоче через приниження витягнути з м'якотілого Северина особистість. Чоловіки — слабохарактерні, не такі стресостійкі. Менше можуть реалізуватися, ніж жінка. І такі мені траплялися. Але, на щастя, наші стосунки тривали недовго, — розповідає актриса.

Черговий показ вистави "Бити/любити" відбудеться 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «"На щастя, наші стосунки тривали недовго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути