пʼятниця, 07 червня 2013 05:15

На концерт "Океану Ельзи" продали 30 тисяч квитків

Автор: фото: Тарас ЧАЙКІВСЬКИЙ
  Співак Святослав Вакарчук стрибає на сцені стадіону ”Арена Львів”. Тут 1 червня його гурт ”Океан Ельзи” представив новий альбом ”Земля”
Співак Святослав Вакарчук стрибає на сцені стадіону ”Арена Львів”. Тут 1 червня його гурт ”Океан Ельзи” представив новий альбом ”Земля”

— Ми три роки не давали концерту у Львові. Мабуть, звідси такий ажіотаж. Звикли виступати перед 10 тисячами глядачів, а сьогодні буде втричі більше. Обіцяю, що не розпочнемо, доки всі, хто купили квитки, не зайдуть на стадіон, — говорить 38-річний Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи".

1 червня музиканти дали концерт на стадіоні "Арена Львів". Це було дев'яте місто, у якому презентували новий альбом "Земля". За два дні до виступу сім вантажівок привезли апаратуру та сцену. Планують відвідати ще 18 міст України.

— Альбом назвали на честь фільму Олександра Довженка, — пояснює Вакарчук перед концертом. — Попередній — "Дольче віта" — це фільм Федеріко Фелліні (італійський режисер. — "ГПУ"). Треба й українського генія вшанувати. На обкладинці — 12 видів зернят. Стільки ж пісень в альбомі. Це — 12 дітей, у кожного з них свої гени, хромосоми. У кожної пісні щось своє. Можливо, всі вони об'єднані якоюсь ідеєю. Але це скоріше щирість і простота, а не одна емоція.

Офіційно організатори продали 30 тис. квитків, більшість — за місяць до концерту. Найдешевші квитки у фан-зоні, що облаштували на футбольному полі, — 85 грн, на секторах — до 350 грн. У день виступу в касах залишилися квитки лише у віп-зону за 850 грн. За кілька днів до заходу сцену відсунули на 15 м, щоб збільшити територію фан-зони.

Концерт має розпочатися о 19.30. У цей час більшість глядачів підходять до стадіону. Компанії розпивають пиво біля воріт.

— За 250 гривень у другий сектор проведу. Якщо вас звідти виженуть — не мої проблеми, — літній чоловік у зеленій безрукавці о 20.40 зачиняє металеві двері на вході. За півгодини тут розпочнеться концерт гурту "Океан Ельзи" на підтримку восьмого альбому "Земля".

П'ятеро дівчат домовляються по 200 грн з особи. Той проводить їх через два пункти пропуску. Киває хлопцям у фірмових безрукавках комплексу. Вони мовчки пропускають дівчат.

Батько Святослава Вакарчука, колишній міністр освіти, 66-річний Іван Вакарчук із дружиною Світланою приходить у віп-зону о 19.00. На його столі — пляшка червоного вина, бутерброди, черешні та полуниці. Концерт починається о 21.17.

— Зараз я заспіваю пісню, яку написав і присвятив своєму батьку. Він заслуговує на величезні оплески. Це моє кредо в житті. "Я не здамся без бою"! — оголошує співак. Іван Олександрович махає сину рукою.

Концерт триває 3 год. Останню пісню "Не питай" Святослав виконує з учасником шоу "Голос Країни" 24-річним Блезом Малабою родом із Конго. Студент Львівського університету ім. Івана Франка вивчив текст за два дні до виступу. Музикантів тричі викликають на біс. Біля виходу глядачів чекають автобуси, що курсують до центру міста. Перші п'ять автобусів заповнюють за 5 хв.

— Як нема вільного таксі? — кричить у слухавку білявка. — Так автобуси забиті, як нам доїхати? Кинули трубку вже у третій службі таксі. Йдемо пішки на Майорівку (мікрорайон у протилежному кінці міста. — "ГПУ"). За 3 години, якраз на світанку, вдома будем.

Тур на підтримку альбому "Земля" завершиться 28 вересня у київському Палаці спорту. Після того музиканти продовжать турне країнами СНД і Північної Америки.

Зараз ви читаєте новину «На концерт "Океану Ельзи" продали 30 тисяч квитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути