четвер, 27 травня 2021 00:05

На фестивалі "Молодість" нас представить фільм "Я працюю на цвинтарі"

На фестивалі "Молодість" нас представить фільм "Я працюю на цвинтарі"
Актор Віталій Салій у фільмі "Я працюю на цвинтарі" грає колишнього архітектора, який продає надгробні пам'ятники. Стрічку покажуть у міжнародному конкурсі цьогорічного кінофестивалю "Молодість". Фото: cinema.in.ua

206 фільмів покажуть цьогоріч на 50-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість". Пройде у столиці з 29 травня до 6 червня.

— За три місяці Україна святкуватиме 30-річчя Незалежності, тому вітчизняне кіно буде у фокусі нинішнього огляду, — каже художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі, 71 рік. Під час відбору разом із командою переглянув три тисячі робіт.

— Цього року 80-річчя нашого класика Івана Миколайчука. Чудова нагода згадати майстра. Відкриває захід його "Вавилон XX" про перші кроки колективізації в українському селі. 1979-го отримав головний приз на 10-й "Молодості". Стрічку відреставрував та оцифрував Довженко-центр.

На міжнародному конкурсі Україну представить картина "Я працюю на цвинтарі" Олексія Тараненка. Драма з елементами чорного гумору за мотивами книжки письменника та блогера Павла "Паштета" Белянського. Колишній архітектор утік від життя і знайшов тиху роботу на цвинтарі. Працює менеджером фірми зі встановлення надгробків. Сподівається, там його мало хто турбуватиме.

Поза фестивалем відбудеться прем'єра спортивної драми "Пульс" Сергія Чеботаренка. Легкоатлетка з Нікополя мріє взяти участь в Олімпійських іграх. На початку кар'єри потрапляє в автомобільну аварію і майже втрачає зір, за сюжетом. В основі сценарію — історія параолімпійської чемпіонки Оксани Ботурчук.

Запровадили новий конкурс документалістики. Часом вона цікавіша та правдивіша, ніж ігрове кіно.

На "Молодості" вручать шість нагород. Лауреат гранпрі отримає 274 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Молодість" нас представить фільм "Я працюю на цвинтарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути