понеділок, 23 листопада 2009 18:28

На дитячому Євробаченні переміг нідерландець

У пісенному конкурсі "Дитяче Євробачення" переміг представник Нідерландів 14-річний Ральф Макенбах із піснею Click Clack. Він набрав 121 бал. Друге місце розділили росіянка Катерина Рябова та Лаура Айрапетян із Вірменії, у них — по 116 балів. Представник України Андранік Алексанян став п"ятим.

21 листопада у столичному Палаці спорту немає вільних місць. Квитки на фінал роздавали безкоштовно. У залі багато дітей. Нагородити переможця приїхав президент Віктор Ющенко, 55 років. Він вручає Ральфові Макенбаху приз "Дерево життя" і дарує вишиванку, розшиту блакитними нитками.

У змаганні взяли участь 13 конкурсантів. Члени журі всім виставили по 12 балів — це найвища оцінка. Глядачі голосували есемесками або телефонуючи на спеціальний номер. Отримані бали підсумували і розділили навпіл.

— Досі не можу оговтатися, — каже Ральф після закінчення конкурсу. — Виклався на всі 100. Кажуть, мені варто взяти участь у дорослому Євробаченні. Але ще не знаю, чи готовий до цього.

Ральф живе в нідерландському місті Бест. Грає у мюзиклах "Тарзан" і "Красуня та Чудовисько", знявся у кількох телевізійних рекламах.

— Я захоплююся фехтуванням, комп"ютером, стрибками на батуті, катаюся на лижах, граю на ударних і фортепіано. Двічі на тиждень беру уроки танцю в хореографічній академії Амстердама. Вже освоїв урбан, поп, брейк і степ. Останньому присвятив пісню, з якою переміг. Якщо хочете перемогти — складіть пісню про те, що вам дуже подобається.

На сцену його вивезли на возі

Представник України 11-річний Андранік Алексанян став п"ятим. На сцену його вивезли на возі, на якому лежали гарбузи, соняхи, груші. Мав виїхати на поні, але організатори не встигли знайти і підготувати тварину.

Андранік результатами не засмучується, каже — перемоги у нього попереду.

— У моєму репертуарі близько 50 пісень. Співаю у ванній, на кухні, балконі, навіть коли граю у комп"ютерні ігри — одягаю навушники і підспівую. Сам пишу музику українською, російською та вірменською. Скоро планую видати перший альбом.

Наступного року дитяче Євробачення відбудеться в Мінську.


Як голосували на дитячому Євробаченні

Як голосувала Україна:
12 — Росія
10 — Вірменія
8— Нідерланди
6— Грузія
4 — Швеція
2 — Македонія
1 — Мальта
Як голосували за Україну:
12— Вірменія
10 — Румунія і Грузія, Білорусія
7 — Росія
5 — Македонія
4 — Мальта і Швеція
3 — Бельгія
2 — Сербія


У букмекерських конторах програли три мільйони гривень

— Дитяче Євробачення букмекери не люблять, — каже менеджер столичної букмекерської контори 37-річний Олександр. Прізвище просить не називати. — Коли справа стосується дітей, усі прогнози не діють. 2007-го переміг білоруський хлопчик Льоша Жигалович, якому прогнозували передостаннє місце. Люди втратили десятки тисяч доларів.

Олександр каже, Євросоюз забороняє робити ставки на дітей. Тому багато букмекерських контор приймали ставки підпільно.

— Наші букмекери пророкували перемогу росіянці Каті Рябовій. Бо з 13 країн, які беруть участь у конкурсі, п"ять — колишні республіки СРСР. Ще є Німеччина, Франція, які завжди підтримують росіян. Катя посіла друге місце. Через це люди програли приблизно мільйон гривень. Але найбільше не пощастило з білорусом. Йому прогнозували друге місце, а він посів дев"яте. Наш Андранік Алексанян, за прогнозами, мав вибороти третє місце, проте став  п"ятим. На нього поставили кілька мільйонів, і все програли.

Інна МАЙДАНЮК

Зараз ви читаєте новину «На дитячому Євробаченні переміг нідерландець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути