вівторок, 15 травня 2018 07:40

"Може, час почати ревізію звань та нагород?"

"Може, час почати ревізію звань та нагород?"
Віталій Козловський виступив у Москві. Фото: Еспресо

Співак 33-річний Віталій Козловський взяв участь у концерті до Дня Перемоги у Москві 9 травня. Фото і відео виступу з'явилося в інтернеті. 11 травня Козловський підтвердив, що співав у столиці РФ.

– Як так вийшло, що людина, яка підтримує сепаратистку Штепу (2017-го Козловський опублікував спільне фото з екс-мером Слов'янська, сепаратисткою Нелею Штепою. – ГПУ), не знає, хто з ким воює, і розважає окупантів – заслужений артист України? – каже співачка 31-річна Анастасія Приходько. – Людина, яка відмовилася від усіх зв'язків із Росією, їздить на фронт із концертами й допомогою, спускається у шанці і бліндажі до наших воїнів – теж заслужений артист України. Так, я про себе. Чому я маю бути в одному "клубі" з ним, Лободою, Лорак і Повалій, які взагалі – "народні"? Може, врешті час почати масштабну ревізію звань та нагород? Адже так скрізь: Юрій Шухевич, син головного командира УПА Романа Шухевича, багаторічний в'язень радянських таборів – Герой України. Таке саме звання має і голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

Віталій Козловський народився у Львові. Розпочав кар'єру співака 2002-го, після участі у програмі "Караоке на Майдані" й перемоги в телевізійному проекті "Шанс". 2009 року отримав звання заслуженого артиста України.

"Не заперечую своєї участі в концерті в Москві, – написав Козловський у "Фейсбуку". – За останні чотири роки я жодного разу не виступав. Від українців, які живуть там, отримав запрошення взяти участь у концерті з нагоди Дня Перемоги. Після тривалих сумнівів погодився. Я вшанував ветеранів там, де мене хотіли почути. З іншої нагоди цього виступу я б собі не дозволив. Переконаний, що ветерани в Москві такі ж, як і в Києві – вони разом пройшли страшну війну, перемогли у ній, заплативши дуже дорогу ціну. Протистояння політиків, яке відбувається нині і призводить до нової війни та смертей моїх земляків – це страшно. Але це не має нівелювати історію та подвиг тих, хто переміг у 1945 році".

– Усі, хто виступає на території країни-агресора, знають, що викликають на себе на гнів українського суспільства, – каже продюсер Олександр Ягольник, 47 років.

– Думаю, Козловський відмовлявся від концертів у Росії, бо намагався дорожче продати себе. Знав, що після такого не зможе відновити репутацію. Зірки – це лідери думок, на яких орієнтуються їхні прихильники. Залучення українських артистів до російської естради відкриває ще один канал для кремлівської пропаганди.

– Взяти участь у російському "побєдобесії" – особистий вибір Козловського, – говорить телеведучий 49-річний Роман Чайка. – 9 травня – це путінсько-сталінська технологія, що не має нічого спільного з пам'яттю про Другу світову. Російське трактування цього свята опирається на "духовные скрепы", що підтримують війну на Донбасі. Коли Козловський говорить, що хоче донести до Росії українську ідею, то перетворюється на брехуна

Цей випадок підтверджує, що в країні немає регіонів, які є патріо­тичними чи антиукраїнськими центрами. Скрізь є як нормальні громадяни, так і відверте бидло.

Зняти статус заслуженого артиста з Козловського – мало. Треба скасувати такі звання, бо це – пережиток радянських часів. Заслуженими і народними артистами за часів СРСР ставали, щоб вибивати собі квартири, отримувати пільги. Культивувати це в Україні протягом 27 років незалежності – велика дурниця.

Зараз ви читаєте новину «"Може, час почати ревізію звань та нагород?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути