вівторок, 17 травня 2011 00:00

Міка Ньютон стала четвертою на Євробаченні

14 травня в німецькому Дюссельдорфі закінчився пісенний конкурс Євробачення. Переміг дует з Азербайджану "Ел і Нікі" 22-річного Ельдара Гасимова та Нігяр Джамаль, 31 рік. Їхня пісня "Ранін скерд", у перекладі "Тікай, не озираючись", отримала 221 бал. Представниця України 25-річна Міка Ньютон (справжнє ім'я Оксана Грицай. — "ГПУ") з піснею "Ангел" посіла четверте місце.

— У нас були мінімальні затрати, а отримали максимальний результат, — каже в аеропорту "Бориспіль" 40-річний Тимофій Нагорний, продюсер Міки Ньютон. 15 травня вони прилетіли із Дюссельдорфа. — На Євробачення витратили 550 тисяч доларів. Жодної копійки не взяли в держави, вклали власні гроші. Спеціалісти казали, що з такими грішми зайняти четверте місце нереально. Знаю, що росіяни витратили 10 мільйонів євро і навіть у десятку не потрапили.

Міку Ньютон зустрічають понад 20 фанатів. Вона виходить у білому плащі та кедах.

— Для перемоги мало бути лише гарною співачкою, треба мати справжню команду, — говорить. — Плануємо відкрити сайт, на якому продаватимемо сувенірну продукцію. Виручені гроші перерахуємо майбутньому представнику від України на Євробаченні. Не думаю, що назбираємо багато. Але якщо того вистачить на сукню, наступному учаснику вже буде легше.

Організатори кожному виконавцеві ретельно підбирали звук. По 40 хвилин працювали у спеціальних навушниках. Під час фіналу вийшла на сцену, а звуку немає. Пауза. Переживала, що на мені зупиниться фонограма. А потім зрозуміла, що забула вдягти навушник.

— Після фіналу в коридорі підійшов Олексій Воробйов, обійняв і поцілував, — продовжує Міка. — Він нормальний хлопець. Не вірила, коли розповідали про його виходки. (Російський учасник після оголошення результатів першого півфіналу вигукнув у камеру: "Це Росія, б..дь". — "ГПУ"). Подружилися з французом Аморі Вассілі. Він запропонував заспівати дуетом. Отримала кілька сотень СМС. Лише в літаку встигла всі прочитати.

За час конкурсу схудла на 3 кілограми. Перед фіналом сукня, яку для мене шила Ольга Навроцька, почала відвисати на спині. Довелося піднімати її на ребра, щоб не впала. Наряд викликав фурор на конкурсі. Представники чотирьох делегацій взяли в мене контакти дизайнерки.

Цього тижня Міка Ньютон почне записувати пісню "Я от тебя взлетаю".

— Композиція швидка і позитивна. Хочу, щоб замість "Я тебе люблю" казали: "Я від тебе взлітаю". Планую поїхати до батьків. Попрошу, щоб мама приготувала бульйон.

 

43 країни взяли участь у конкурсі цього року.

35 пісень виконали англійською. Деякі з них мали куплети іншими мовами.

100 мільйонів телеглядачів дивилися Євробачення-2011.

 

Зараз ви читаєте новину «Міка Ньютон стала четвертою на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути