вівторок, 26 липня 2011 00:00

Малкович і Михалков обіймалися дві хвилини

Російський актор і режисер Микита Михалков, 65 років, в Одесі отримав нагороду "Золотий дюк" за внесок у розвиток кіно. Вручав її голлівудський актор і режисер Джон Малкович, 57 років. На сцені Одеської опери вони міцно обнялися і простояли так зо 2 хв.

Малкович прилетів в Одесу на кілька днів. Перед відкриттям фестивалю гуляє містом, відвідує коньячний завод. Купує сувенірну порцелянову тарілку з написом: "Місце зустрічі змінити не можна". Живе у президентському номері готелю "Бристоль". Доба в ньому коштує 11 тис. грн. Обідає у кафе "Базилік". Їсть пасту "Томато базиліко", замовляє шампанське "Мое е Шандон". На фестиваль він привіз стрічку 2005-го року "Бути Стенлі Кубриком". Її показують ввечері на Ланжеронівському узвозі. Зо дві тисячі людей сидять на сходах, підстеливши ковдри та газети. П'ють пиво та вино.

— Найбільше у кіно подобається грати психів та відморозків, — говорить Малкович наступного дня. — Лякати людей приємно. А от від зйомок у інтимних сценах задоволення не отримую. Якщо хтось з акторів скаже вам, що йому це подобається, він, напевне, збреше. Це складно: навколо тебе натовп: режисер, освітлювачі, випадкові люди. На тобі нічого немає, й ти повинен зображати пристрасть.

Три тижні тому Михалков вручив Малковичу премію "Золотий Георгій" на Московському кінофестивалі. На ньому голлівудський артист представляв світову прем'єру "Трансформерів-3".

— Це погане кіно, — говорить про стрічку Микита Михалков, президент Московського кінофестивалю. — Але ми не можемо ігнорувати панування американського кінематографа. Коли влаштовуєш світову прем'єру фільму, який збирає в прокаті мільярд доларів, це не може не позначитися на іміджі фестивалю. Як кажуть артисти про участь у корпоративах: 40 хвилин ганьби, й місяць безтурботного життя забезпечено. "Трансформери" — це такі 40 хвилин ганьби.

В Одесі Михалков живе неподалік Оперного театру в готелі "Моцарт". У його номері за 4 тис. грн є джакузі й сауна. Гуляє містом, заходить на ринок Привоз.

— В Одесі я як удома, — ділиться. — Скільки тут було випито з друзями. "Рабу кохання" тут знімали.

Зараз ви читаєте новину «Малкович і Михалков обіймалися дві хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути