вівторок, 05 листопада 2013 07:00

"Ляпіси" зняли кліп у лісі під Києвом

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.labuat.com
  Новий альбом гурту ”Ляпис Трубецкой” має всі пісні білоруською
Новий альбом гурту ”Ляпис Трубецкой” має всі пісні білоруською

Уперше за 20-річну історію білоруського гурту "Ляпис Трубецкой" музиканти видали альбом рідною мовою. До платівки "Грай" увійшли 12 композицій.

– Є пісні сонячні та яскраві, а є й сумні й ностальгічні. Написав їх у різні періоди життя. Тому вони виражають усі контрасти моїх емоцій, – каже лідер гурту Сергій Міхалок, 41 рік. – Альбом "Грай" хотів присвятити тим, хто ламає телевізійно-картонний образ білорусів. Таких терплячих, тихих, працьовитих, що не люблять змін.

Над платівкою білоруських рокерів працював американський звукорежисер Джастін Штурц у своїй студії в Нью-Йорку.

– Ми їздимо по всьому світу. Скрізь себе називаємо групою з міста-героя Мінська, – додає Міхалок. – Співаємо різними мовами. Але нам приємно за кордоном зустрічати людей, які разом із нами виконують "Рамонкі", "Грай", "Не быць скотам!" та інші пісні білоруською. Мабуть, їх тексти та ідеї близькі міжнародній аудиторії.

Кліп на нову пісню "Месяц" білоруських панків у лісі під Києвом зняв український режисер 42-річний Олександр Стеколенко.

– Для "Ляпісів" зробив близько десятка роликів, – розповідає кліпмейкер. – Щоразу дивуюся, наскільки ці музиканти знають, що роблять. Міхалок за внутрішніми відчуттями – революціонер. Його гурт нагадує птаха фенікса, який щоразу відроджується. Порівняти їхні пісні 10-річної давнини й теперішні неможливо. Для вчорашнього музиканта-блазня сьогодні найголовнішою стала людська гідність. І це для сина військового, який виріс на Алтаї та приїхав на батьківщину предків – у найрусифікованішу республіку СРСР – у старших класах. Коли я вперше потрапив до Мінська, відчув, наскільки важливо для білорусів те, що робить Міхалок. У Києві чи в російській глибинці цього не зрозуміти. Приїхали до Білорусі вночі. Дорогою бачили зовні благополучні села, але в них відчувалася затхла радянська атмосфера. Гостро бракує їм того ковтка повітря, який іде від "Ляпісів". І головне в них – це не революційні пісні-заклики до боротьби з режимом, а співи про внутрішню свободу. Міхалок поклав на музику вірш білоруського класика Янки Купали "Не быць скотам!" – "Не бути худобою!". Цю фразу співак витатуював собі під серцем.

Презентація альбома "Грай" відбудеться у Вільнюсі 30 листопада на стадіоні Siemens Arena. В Україні гурт виступить 7 грудня у київському клубі "Стерео Плаза" з оновленою програмою Lyapis Crew. Київській публіці представлять 5 нових пісень.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ляпіси" зняли кліп у лісі під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути