вівторок, 24 травня 2011 00:00

Кращим назвали фільм із Бредом Піттом

Автор: фото з сайта www.kinopoisk.ru
  Кадр з фільму ”Дерево життя” американського режисера Терренса Маліка. Стрічка розповідає про стосунки у техаській родині. Бред Пітт грає егоїстичного й авторитарного батька
Кадр з фільму ”Дерево життя” американського режисера Терренса Маліка. Стрічка розповідає про стосунки у техаській родині. Бред Пітт грає егоїстичного й авторитарного батька

"Золоту пальмову гілку" на 64-му Каннському кінофестивалі отримав фільм "Дерево життя" американського режисера Терренса Маліка, 67 років. Фестиваль відбувався у Франції з 11 по 22 травня.

"Дерево життя" знімали п'ять років. У ньому йдеться про стосунки батька та сина. На вручення премії Малік не з'явився. Він веде відлюдкуватий спосіб життя.

— Думаю, Терренс задоволений. Він дуже сором'язливий і не хоче бути зіркою, тому й не прийшов, — пояснює Біл Поланд, продюсер "Дерева життя".

У фільмі зіграли американські актори Бред Пітт і Шон Пенн. Глядачам стрічка не сподобалася.

— Лише одиниці аплодували стоячи. Решта вийшли до кінця сеансу. Дехто осмілився засвистіти. Це рішення далося нам важко. Але більшість членів журі згодні, що це приголомшлива картина, — каже голова журі 67-річний Роберт Де Ніро. В Україні стрічку покажуть у червні.

Нагороду за кращу чоловічу роль отримав француз 38-річний Жан Дюжарден. Він зіграв у стрічці "Артист" Мішеля Хазанавичюса. Його герой — зірка німого кіно, що не може пристосуватися до звукових фільмів.

Приз за кращу жіночу роль отримала американка 29-річна Кірстен Данст за фільм 55-річного Ларса фон Трієра "Меланхолія". Картина ледь не вилетіла з конкурсу після того, як данського режисера оголосили на фестивалі персоною нон-грата. На запитання про походження він відповів:

— Я дуже хотів бути євреєм, але потім зрозумів, що насправді я нацист. Я розумію Гітлера. Але ні, я не за Другу світову. І я не проти євреїв.

Згодом вибачився. Сказав, що не зрозуміли його данського гумору.

— Я нікого не хотів образити. Що тепер поробиш? Можливо, моєму продюсеру вивезти мене на загальний огляд у клітці? А взагалі, я пишаюся своїм статусом. Таке в історії кіно відбувається вперше.

Французький режисер 47-річний Ксавьє Дюррінже привіз на фестиваль комедію "Завоювання" про президента Франції Ніколя Саркозі. Показав жорстокість на минулих президентських виборах і бурхливі стосунки Ніколя і його колишньої дружини Сесілії.

— Фільм є чистою фікцією, — каже Саркозі, який бачив кілька епізодів.

Із дружиною Карлою Бруні думали подивитися повністю. Але служба безпеки порадила їм не йти. Це небезпечно для вагітної Бруні.

 

Малік зняв дуже мало картин

— Добре, що фільм-переможець "Дерево життя" Терренса Маліка сприйняли далеко не всі, — говорить кінокритик Володимир Войтенко, 51 рік. — Якщо до картини різні ставлення, це витвір мистецтва, а не чергова "галочка". Малік — видатний режисер. Не дивно, що він переміг. Зняв дуже мало фільмів, але усі вони увійшли в історію світового кінематографу. Я фаворитів на конкурсі не мав, бо фільмів поки що не дивився. Це не футбол, де вболіваєш за улюблену команду. Це був марш видатних режисерів, яких треба оцінювати виключно за кіно.

 

Зараз ви читаєте новину «Кращим назвали фільм із Бредом Піттом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути