четвер, 28 січня 2010 17:12

Книжку Володимира Рутківського визнали кращою

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Дівчина, переодягнена музою, в столичній книгарні ”Є” вручає премію ”Літакцент-2009” письменникові Володимиру Рутківському за книжку ”Джури-характерники”
Дівчина, переодягнена музою, в столичній книгарні ”Є” вручає премію ”Літакцент-2009” письменникові Володимиру Рутківському за книжку ”Джури-характерники”

28 січня в столичній книгарні "Є" вручили відзнаки рейтингу "Літакцент-2009". Кращою визнали книгу 72-річного Володимира Рутківського "Джури-характерники". Ліпшою літературознавчою працею — "Іван Франко і Василь Стефаник: взаємини на тлі доби" 51-річного Романа Піхманця. Авторам вручили по 5 тис. грн. Переможців обрали з-поміж 40 видань.

Антипремію "Золота булька" присудили роману "Рай. Центр" 54-річної Люко Дашвар (справжнє ім"я Ірина Чернова).

— Я навіть не знаю, що сказати, — переминається з ноги на ногу Володимир Рутківський. Він стоїть біля мікрофона з червоними від морозу щоками і роздивляється свій диплом. — Чесно — не чекав. Написав про стосунки українців із кримськими татарами. Історики робили нас заклятими ворогами. Але князі між собою б"ються, а прості люди хочуть дружити.

Люко Дашвар по нагороду не приїхала.

— Не вміють наші письменники програвати, — зітхає літній чоловік у кутку зали. У руках тримає книжку "Рай. Центр". — Хотів, аби авторка автограф на ній поставила. Два попередні її романи залпом глотнув. А за "бульку" вона обідилася, навєрно. Моя жінка теж обіжається, коли я кажу, шо її борщ невкусний.

2008-го кращими визнали книжки "Ярмінок" Петра Мідянки та "Ольга Кобилянська: прочитання" Марка Павлишина. Антипремією відзначили Ірену Карпу за роман "Добло і зло".

Зараз ви читаєте новину «Книжку Володимира Рутківського визнали кращою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути