Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2006 19:49

Кінотеатр

Лісова братія (Через огорожу)(Over the Hedge)***


Анімація. США, 2006 рік, 83 хв. Реж. Тім Джонсон. Реж. Кері Кіркпатрік. Ролі озвучували (в оригіналі): Брюс Вілліс, Ґаррі Шендлінґ, Стів Карелл, Нік Нолті, Юджин Лівай, (в дубльованому варіанті): Ґоша Куценко.

Лісова братія — новий витвір студії Дрімворкс, яка вже тішила глядачів багатьма успішними мультфільмами. Серед них, зокрема, "Мадагаскар" і "Шрек". Новий яскравий 3D-мультик про переваги і недоліки урбанізації знято за мотивама коміксу 1995 року. У ньому розвинуто тему, почату ще в "Мадагаскарі": зіткнення братів наших менших із цивілізацією.

Прокинувшись після сплячки, зграя тварин помічає, що за зиму від їхнього лісу залишився тільки маленький клаптик, який з усіх боків оточено котеджами. Де тепер брати їжу? Найтяжче єнотові Ар Джею: він завинив страшному ведмедеві-ґрізлі цілу комору провіанту.

В оригінальній версії за єнота говорить Брюс Вілліс, а в українському прокаті — Ґоша Куценко, якого, за його словам, умовила на це донька.

Перше, що впадає в очі, — небачена до цього комп"ютерна анімація. Завдяки новим технологіям хутро тварин тепер дійсно схоже на справжнє. Можливо, саме тому звірята мають такий симпатичний вигляд і мультик уже завоював багато шанувальників.





"Поцілунок метелика (Кітайоза)" ("Поцелуй бабочки (Китаеза)")***


Еротичний трилер. Росія, 2006 рік, 100 хв. Реж. Антон Сіверс. У ролях: Сергій Безруков, Лінь Янь, Леонід Громов, Константин Воробйов, Андрій Астраханцев.


Глядачі вже звикли спостерігати за постійними перевтіленнями Сергія Безрукова. Але у відвертих еротичних сценах його раніше бачити не доводилося. Герой Безрукова — Коля, геній-комп"ютерник. Красивий, з грошима і не дурник, він закохується в китаянку Лі. У них зав"язуються досить розкуті стосунки, виникає близькість, і не тільки тілесна.

Але Коля відчуває, що його екзотична дівчина щось приховує. Він починає докопуватися до істини. Ці пошуки зводять його з китайською мафією, до якої Лі виявляється причетною. Отут і починаються розбірки, нескінченні погоні, бійки, навіть на самурайських мечах.

Картина, якщо і не викличе у глядача ліричних почуттів, то принаймні трошки потішить. Хіба не весело виглядає трилер із азійськими мотивами на тлі псковських ландшафтів?

Від редакції. Оцінки біля жанрового визначення стрічки виставлено за шестибальною системою із використанням півбала. Вони відбивають особистий погляд автора.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути