пʼятниця, 21 травня 2010 10:39

Картини зі слідами автомобільних шин показували вночі

Автор: фото: Ольга Камєнєва
   У столичному художньому музеї показують виставку  кліпмейкера і кінорежисера Віктора Придувалова і художника Олександра Друганова. На її відкриття прийшло 500 людей
У столичному художньому музеї показують виставку кліпмейкера і кінорежисера Віктора Придувалова і художника Олександра Друганова. На її відкриття прийшло 500 людей

15 травня, у Всесвітню ніч музеїв, художній музей відкрив виставку "90/120". Її автори — кліпмейкер і кінорежисер 40-річний Віктор Придувалов і художник Олександр Друганов, 48 років.

У одній із зал висять вісім шматків тканини із різнокольоровими слідами ніг, велосипедних та автомобільних шин.

— Цього ніхто спеціально не малював, — пояснює Олександр Друганов. — Велосипеди й автівки просто поїздили по тканині. Їх шини вимастили різнокольоровою фарбою.

Робота "Любов" — це відбиток вуха, пофарбованого в зелене. На ньому — червоний слід поцілунку. Посередині великі червона та жовта плями. Із висоти на полотно кинули два наповнені фарбою презервативи, які розірвалися.

У кутку висить картина з великою чорною плямою. На ній — білий відбиток обличчя Олександра.

— Це лице з прірви темряви, — роздивляється її телеведуча Наталя Розинська, 29 років. — Така темрява є всередині кожного. Актуальне мистецтво, на відміну від класичного, показує людину, якою вона є.

— Не хотів би мати таку картину вдома, — заперечує її супутник 54-річний Володимир Бойко. — Живопис має викликати позитивні думки. Я прихильник класичного мистецтва.

У залах душно. Відвідувачі намагаються сісти перед вентилятором. Він є частиною інсталяції Віктора Придувалова. Вгорі — знімок дахів вечірнього Києва. На фото проектують відео з дощовими хмарами. Виникає відчуття грози, що наближається.

— У світі ночі музеїв проводять із 2005-го. Ми організовуємо таке втретє, — розповідає 46-річна Марина Скирда, заступник директора музею.

Музейна ніч триває до 23.00. У ній беруть участь 500 відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Картини зі слідами автомобільних шин показували вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути