Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 18:01

Картини Пікассо популярні у злодіїв

До музею Сан-Паулу в Бразилії повернули гравюри Пабло Пікассо "Художник і його модель" (1963) і "Мінотавр, фонтан та жінка" (1933). А також картини бразильських митців Еміліано Ді Кавальканті та Лазара Сегала.

Полотна викрали з музею 12 червня. Грабіжники без масок винесли їх із залів удень. Крадіжку зафіксували камери стеження. Жодна з картин не була застрахована, їхня спільна вартість — $500 тис.

Поліція відшукала гравюри на горищах старих будинків у різних частинах міста. Вони були загорнуті в поліетиленові пакети.  

Пікассо очолює список художників, чиї полотна найчастіше крадуть. 1976-го з музею в Авіньйоні на півдні Франції винесли 118 полотен Пікассо. 1989 року злодії забрали 12 робіт художника вартістю 17 млн доларів з будинку його онуки Марини. Минулоріч із квартири іншої онуки, Діани Відмайер-Пікассо, в Парижі викрали два портрети —   доньки художника ("Майя з лялькою") і другої дружини Пікассо Жаклін Долі. Одну з його робіт з галереї Сан-Паулу викрали в грудні 2007-го. За місяць картину знайшли. Її вартість $30 млн.

Зараз ви читаєте новину «Картини Пікассо популярні у злодіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути