четвер, 04 грудня 2008 18:08

Кара-Коця намалювала корів в одязі прет-а-порте

27 листопада у Софії Київській 30-річна художниця Олеся Кара-Коця відкрила виставку "Прет-а-порте 2009". На 51 картині зобразила корів у модних нарядах.

Кара-Коця каже, її часто порівнюють із художницею Марією Примаченко.

— Дуже подобаються її роботи. У манері декоративного мистецтва працює мало художників, бо це кропітка робота. Але я нікого не копіюю. Це мій стиль.

Кара-Коця придумала новий напрямок у мистецтві — каракоко. Цей напрям базується на використанні квітчастих симетричних візерунків, які важко знайти в енциклопедіях.

— До мене прийшли друзі на п"янку. Я показувала їм свою нову картину "Хоботарське весілля". Сказала, що це зразок українського бароко. Один заперечив: "Це не бароко, а каракоко". Назва підхопилася і причепилася до мене.

Найдорожча картина на виставці коштує $10 тис. Це робота "Поліпсих", на якій зображені корови в літньому, осінньому, зимовому та весняному вбранні. Літня п"є зі склянки сік через соломинку.

Художниця створила також серію "Знаки зодіаку". Кожне полотно циклу коштує $1 тис. Лишилося чотири роботи, інші розкупили.

2004 року Олеся Кара-Коця в Департаменті інтелектуальної власності зареєструвала міфічних істот — хоботарок.

— Якось писала пейзаж. Але він був скучний, — розказує вона, тримаючи коробку цукерок. — Щоб оживити його, намалювала якусь дивну тваринку, чимось схожу на свиню і слона. Картина викликала ажіотаж.

У вересні у видавництві "Вища школа" вийшла книга Кара-Коці "Пригоди хоботарок. Порятунок весняного сонечка". Хоботарки — добрі істоти, постійно роблять помилки й люблять ласку. Живуть у лісі неподалік села Вільшанка на Черкащині, де народилася художниця.

Зараз ви читаєте новину «Кара-Коця намалювала корів в одязі прет-а-порте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути