вівторок, 16 травня 2017 07:25

Хто б міг подумать, що з такого чудака виросте зірка?

Автор: REUTERS
  Лідер рок-­гурту ”Оторвальд” Євген Галич виступає на сцені київського Міжнародного виставкового центру у фіналі Євробачення-2017. Виконує англійською пісню ”Час”
Лідер рок-­гурту ”Оторвальд” Євген Галич виступає на сцені київського Міжнародного виставкового центру у фіналі Євробачення-2017. Виконує англійською пісню ”Час”

— Наші пацани — неформатні. І пісня дуже серйозна, а людям треба щось веселіше. Хіба додумаються роздягтися чи ще щось вчудити, щоб запам'ятатися, — каже полтавець 24-річний Євген Волош­ко. Запросив десяток друзів до себе у двокімнатну квартиру в мікрорайоні Сади-2 на перегляд фіналу Євробачення. Всі — фанати рок-гурту "Оторвальд", який представляє на конкурсі Україну.

Сходяться за 2 год. до шоу. Складаються по 100 грн і в найближчому супермаркеті купують 20 л "Чернігівського" та 4 кг курячих гомілок.

У компанії четверо дівчат. На кухні маринують м'ясо, ставлять запікатися.

— Боюся, малувато пива буде. Торік на таку толпу брали 30 літрів. Усе випили. А цього року ще більше вболівати треба. Женька Галич — класний пацан (соліст гурту "Оторвальд". — ГПУ). Справжній заводіла, жартівник. Йому головне на сцені — виділитися. А в Полтаві, коли починав, даже жіночі сукні вдягав. Хто б міг подумать, що з такого чудака виросте зірка? — 28-річна Оксана Іванченко насипає в миски чипси.

О 21:30 компанія сідає за стіл перед великим плазмовим телевізором. Обговорюють, у кого є шанси перемогти на Євробаченні.

— Я передивився всіх учасників. Багато пісень дуже подібних. Особливо серед хлопців-вокалістів. Співають про кохання, якийсь вибір у житті. "Оторвальд" — єдині заслуговують на увагу: рок, без сентиментів, пісня із сенсом, — говорить музикант 28-річний Павло. Наливає в келихи пиво. Руки до плечей — в татуюваннях.

— Найдивніший експонат на цьогорічному Євробаченні — болгарин Крістіан Костов. Пісня про труднощі в любві. Начебто в 17 років знає, що це таке, — 24-річний Костянтин Боярченко вмощується в м'яке крісло.

— Досить про учасників. Подивимося, що покажуть під час виступів. Пропоную обсудити підготовку України до конкурсу. Головне питання: чи можна викидати майже мільярд гривень на організацію, коли в країні війна? — питає господар квартири.

— Усі з цього приводу возмущаються. Мама мого товариша — волонтер. Я їй розповіла про суми, які заплатять артистам за виступи і ведучим. Вона розплакалася. Невже не можна віддати ці гроші на армію? Печально, — каже 22-річна Алла, йде на балкон курити.

На якусь мить компанія замовкає. Починається прямий ефір. На стіл ставлять запечені гомілки. Знову розливають пиво. Перші п'ять виступів дивляться майже без коментарів.

— Скукота. Торік було цікавіше. Принаймні чоловіки-ведучі були не у блискучих піджаках, як клоуни, — говорить Євген Волошко.

На сцену виходить португалець Сальвадор Собрал.

— Не конкурент він нашим хлопцям. Нудно, ніякого шоу. Євробачення такого не любить.

Компанія голосно сміється під час виступу представниці Азербайджану — Діани ­Гаджиєвої. Співачка танцює з чоловіком у масці коня. Символізує поганого хлопця.

У фіналі Євробачення — 26 учасників. Гурт "Оторвальд" виходить на сцену 22-й. Виконують англійською пісню "Час" — про те, що в сучасному світі люди витрачають життя на неважливі речі, замість приділяти більше уваги близьким.

— У мене мурашки по шкірі, — каже Алла, коли Євген Галич виконує останній приспів.

Компанія не розходиться до оголошення результатів. Слухають стоячи. Коли дізнаються, що Україна посіла 24-те місце, сідають. Дівчата ледь не плачуть.

Зараз ви читаєте новину «Хто б міг подумать, що з такого чудака виросте зірка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути