пʼятниця, 15 квітня 2016 00:55

Гурт "Тінь сонця" готує сьомий альбом

Автор: ФОТО З САЙТА www.sunshadow.com
  Київський гурт ”Тінь сонця” виступає з 1999 року. Свій стиль музиканти визначають як козацький рок або важкий фолк
Київський гурт ”Тінь сонця” виступає з 1999 року. Свій стиль музиканти визначають як козацький рок або важкий фолк

— Пісня "Ромко живий" не пов'язана з Романом Шухевичем, — каже лідер київського гурту "Тінь сонця" 32-річний Сергій Василюк про композицію з нового альбому.

— Написали річ про те, як твориться українська історія. Є в ній і подвиги військових, і жертовність волонтерів. Турбує контраст — хтось думає, як вижити. А хтось — як максимально комфортно вбити час. Ромко — це образ. Вибрав це ім'я, бо воно звучить дуже по-українськи.

Гурт "Тіні сонця" на осінь готує сьомий студійний альбом "Буремний Край". Із новою програмою виступили в Харкові і Дніпропет­ровську. 15 квітня представлять її в київському клубі "Атлас".

— У Харкові дуже добре нас приймають, — каже про гастролі Василюк. — Завжди любили приїжджати в це місто. Торік на День Незалежності взяли участь у великому концерті на площі Свободи. Маємо пісню "Слобожанський рок-н-рол". Хочемо, щоб слобожани пишалися собою — як галичани чи волиняни. Щоб мали свою українську фішку. Знаємо, що на концерт у Дніпрі приходили гравці збірної України Руслан Ротань і Артем Федецький.

Пісня "Козаки" гурту "Тінь сонця" за підсумками народного голосування стала музичною візитівкою збірної України з футболу на Євро-2016 у Франції. Вона обійшла "Океан Ельзи" з хітом "Вставай".

— Музика і футбол — це дві мої улюб­лені стихії. Окрім вивчення історії і прагнення щось змінити в теперішній Україні. Якось читав опитування українських футболістів, яку музику вони слухають перед виходом на поле. "Динамівець" Сергій Сидорчук і Роман Зозуля з "Дніпра" назвали нашу групу.

Пісня "Козаки" вийшла 2008-го. Стала відомою завдяки боксеру Олександрові Усику — під неї він виходить на ринг.

Новий альбом "Тіні сонця" буде найважчий у дискографії.

— Вперше використаємо одночасно три гітари. Подібні експерименти мало хто навіть у світі робить. Хоча наша бандура нікуди не ділася.

У текстах з'являться філософські образи. Від воротаря Олександра Шовковського якось почув вираз: "На вершині холодно". А в Маріуполі мені показали стратегічну вершину, з якої добре проглядаються підступи до міста. Місце продувається всіма вітрами, там завжди зимно. В одній із нових пісень є слова: "Коли зійдеш ти з вершини, давно наступить день. Ти блукатимеш один у відлунні вчорашніх пісень".

У травні "Тінь сонця" представлять пісні з нового альбому в Одесі. На столичному концерті в них на розігріві виступить гурт із цього міста "Друже Музико".

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Тінь сонця" готує сьомий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути