вівторок, 22 травня 2012 05:00

Гімн Євро-2012 довірили німкені

Гімн Євро-2012 довірили німкені
Фото: kharkov.comments.ua

Головну пісню футбольного чемпіонату Євро-2012 "Безкінечне літо" виконала 30-річна німецька співачка Осеана. Про цей та інші футбольні гімни говорить лідер реґґі-гурту "The ВЙО" Мирослав Кувалдін. 37-річний музикант є півзахисником футбольної збірної української естради "Маестро".

— Футбольні гімни не завжди пишуть вдалі, — каже Кувалдін. — Головні пісні Євро-2008 чи чемпіонату світу в ПАР і згадати не зможу. Тільки Фредді Мерк'юрі з гурту "Квін" міг написати багато спортивних пісень, що не знає напевно лише глухий — "Ми чемпіони", "Ми вас розхитаємо", "Барселона".

Осеана, Євро-2012, Україна-Польща

— Мені пісня Осеани сподобалась. І дівчина симпатична. "Безкінечне літо" побудована на латиноамериканських ритмах. Має дуже простий приспів. Його зможуть підспівувати цілим стадіоном навіть уболівальники, які не знають англійської.

Неллі Фуртадо, Євро-2004, Португалія

— На цьому чемпіонаті співала канадська португалка Неллі Фуртадо. Її композиція найбільше відображала музичний колорит свого народу. Шкода, що на нашому Євро не буде слов'янських мотивів у головній пісні. З іншого боку, це чемпіонат Європи. УЄФА пролобіювало Осеану як універсальну виконавицю. Хоча в Євгенії Власової та Гайтани є хіти не гірші.

Рікі Мартін, чемпіонат світу-1998, Франція

— Пісня "Кубок життя" пуерторіканця Рікі Мартіна була хітом на всіх дискотеках. Запальна, з приспівом "гоу, гоу гоу, алє, алє, алє", зрозумілим на всіх мовах.

Хуан Карлос Наваро, чемпіонат світу-1986, Мексика

— Серед найкращих — тема чилійського композитора Хуана Карлоса Наваро "Світ об'єднаний м'ячем". Це одна з моїх улюблених мелодій дитинства.

На декілька секунд з'являється Тимощук

— Популярність у Польщі Осеана здобула позаторік. Тоді взяла участь у тамтешніх "Танцях із зірками", звідки пішла через свою вагітність. Основну частину кліпу до пісні Євро знімали у польській столиці Варшаві. В ролику "Безкінечного літа" лише зрідка видно вулиці Львова і Києва. На декілька секунд у кліпі з'являється рекордсмен з кількості проведених за збірну України матчів Анатолій Тимощук.

 

Зараз ви читаєте новину «Гімн Євро-2012 довірили німкені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути