Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2020 00:45

Героїв мультфільму зробили з монет

Героїв мультфільму зробили з монет
Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum розпочався 2 вересня. В українській програмі покажуть 13 стрічок. Фото: facebook.com

— В Україні анімацію роблять переважно самоучки. У нас немає власної школи чи професійної освіти, — каже програмна директорка Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіамистецтва "Лінолеум" Анастасія Верлінська, 31 рік. Триватиме з 2 по 6 вересня. Покази заплановані в Києві, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Рівному та Львові.

— В українську програму потрапили 13 фільмів, — продовжує Верлінська. — Зараз у світі популярна документальна анімація. Показують реальні історії. Автори розкривають політичні та соціальні теми, які їх турбують. Наприклад, український мультфільм "Містер Нокс" розповідає про школярку Марту Новосад, яка змогла захиститися від цькувань. "Запаковані у пластик" — це сатира на істерію навколо пластикового сміття. Покажемо ретроспективу найкращих фільмів українського аніматора Олега Педана. Помер торік. Своїх героїв робив з монет. Це можна побачити у "Залізному вовку". У мультфільмі "Світла особистість" — про місто лампочок — використав побутові предмети.

Єдина повнометражна картина фестивалю — 99-хвилинна естонська стрічка "Фільм старого" 2019 року. Це чорна комедія для дорослих. Онуки приїжджають на літні канікули в село до діда, за сюжетом. Один із них відпускає на волю корову. Кажуть, якщо її не подоїти вчасно, вона вибухне і це спричинить молочно-ядерну катастрофу. Дід з онуками йдуть її шукати.

Зараз ви читаєте новину «Героїв мультфільму зробили з монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути