понеділок, 05 жовтня 2009 17:49

"Франківці" поставлять оповідання Сергія Жадана

У столичному театрі ім. Івана Франка режисер Юрій Одинокий готує виставу за оповіданням Сергія Жадана "Власник кращого клубу для геїв" із книжки "Гімн демократичної молоді". Прем"єру планують показати навесні.

— Коли перемогла помаранчева революція, штаб Ющенка вирішив відсвяткувати перемогу. Якогось хлопця послали знайти для цього клуб. Він зайшов до першого харківського гей-клубу. В апогей  святкування до мене підійшли два власники клубу і сказали, що підтримували нас весь цей час. Я не знав, радіти чи ні. Тоді вирішив про них написати. Для театральної постановки додав до сюжету потужну ліричну гетеросексуальну лінію, — розповідає 35-річний Сергій Жадан.

В оповіданні йдеться про двох бізнесменів-невдах Гогу і Санича, а також їхнього успішного арт-директора Славика.

Режисер Юрій Одинокий, 35 років, планує взятися за роботу наприкінці листопада. Про акторський склад і гонорар Жадана говорити відмовляється:

— Бог чує і робить усе навпаки, — каже. — Думаю, з оплатою проблем не буде. За указом Міністерства культури автор отримає свій гонорар після прем"єри. Я бачив тільки першу редакцію тексту. Як Сергій закінчить працювати над третьою, можна буде говорити про якийсь результат. Жадан — талановитий письменник. Я перечитав усі його твори. Радію, що в Україні є такі майстри слова.

Одинокий також веде переговори з письменницею Люко Дашвар. Хоче поставити виставу за її романом "Молоко з кров"ю".

Зараз ви читаєте новину «"Франківці" поставлять оповідання Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути