Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2006 18:26

Фільм про Чорнобиль переміг в Італії

Українська документальна стрічка "За други своя" взяла першу премію 17 Міжнародного фестивалю військового документального кіно "Армія і народи".

Конкурс проходив в італійському місті Брачіано, за 40 км від Риму. Там учора в замку "Кастелло Одескальки" взяли шлюб голлівудські актори Том Круз і Кейті Холмс. Нагородження українців проходило в артшколі, недалеко від католицької церкви, де сьогодні Круз і Холмс вінчаються. Режисер документалки 60-річний Віктор Гненний із Центральної телерадіостудії Міноборони в Італію не поїхав.

— Послав сценариста — Володимира Косенка, — розказує"ГПУ". — До стрічки ввійшли розповіді хіміків та льотчиків, які рятували Чорнобильську АЕС, через двадцять років після аварії. У назві цитата з Біблії "Той, хто голову положит за други своя, будет причислен к лику святих". Найбільше запам"ятався військовий на прізвище Андрєєв. Він сказав: "Чернобыль — как сепаратор. Шелуху отклеил, остались хорошие люди".

Фестиваль закінчився 12 листопада.

— На ньому були понад 30 фільмів з Австрії, Бразилії, Італії, Польщі, Пакистану, — пригадує сценарист, підполковник Володимир Косенко, 32 роки. — Головою журі був генерал запасу Джордіо Зукетті, а суддями — швейцарські режисери Маркус Мейстер та Крістель Кнорр. Це були різні фільми. Щось схоже на "Матрицю" і "Рембо" в Афганістані. Але нашому аплодували найбільше.

Бюджет української стрічки — до тисячі доларів. Її нагородили дипломом та картиною з гербом італійських карабінерів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Чорнобиль переміг в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути