середа, 06 червня 2012 05:00

Фільм Іллєнка вразив азербайджанських продюсерів

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Герої мультфільму ”Микита Кожум’яка” — хлопчик Микита і теля Горинич
Герої мультфільму ”Микита Кожум’яка” — хлопчик Микита і теля Горинич

На кіноринку Каннського кінофестивалю українські режисери й продюсери представили своє кіно. Презентували шість стрічок, що у процесі виробництва. Україна п'ятий рік поспіль є учасником кіноринку в Каннах.

Олександра Миколишин, координатор українського павільйону, 32 роки:

— Коли поверталася ввечері додому, не могла вимовити й слова. З дев'ятої ранку до шостої вечора доводилося безперестанку говорити. На всі сім днів мали розписаний графік зустрічей і заходів. Кіноринок — це територія без туристів. Тут працюють кінопрофесіонали, які діляться своїми проектами й чекають на наші пропозиції. Запитували про місця зйомок — зацікавилися Кам'янець-Подільським і Карпатами. На презентації проектів людей було вдвічі більше, ніж торік. Багато спеціалістів звернули увагу на українську повнометражну 3D-анімацію "Микита Кожум'яка".

Дмитро Белінський, продюсер мультфільму "Микита Кожум'яка", 37 років:

— Стрічка ще не готова. Плануємо закінчити до грудня. Але на Заході вже зацікавилися мультфільмом. Ведемо переговори стосовно прокату в Німеччині, США та Іспанії. В основі картини — авторський переказ народної легенди про Кирила Кожум'яку письменником Антоном Сіянікою. Головним героєм узяли не богатиря, а його сина Микиту. Так малечі буде легше його зіставити з собою. Але основна зброя нашого Микити — доброта. Спеціально для мультфільму написали сім пісень. Хочемо, щоб їх озвучили зірки української сцени. Основний саундтрек виконала співачка Злата Огнєвич. Спеціалістів для картини збирали з усієї України. Таких, які працюють у 3D-технології в країні бракує. У процесі самі переучуємо аніматорів. Бюджет фільму — понад $ 3,5 млн. Проект так сподобався американським дистриб'юторам, що вони запропонували співфінансування продовження мультфільму "Микита Кожумяка-2" і прокат у США.

Володимир Філіппов, продюсер фільму Михайла Іллєнка "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь", 44 роки:

— На ринковий показ стрічки прийшли 48 спеціалістів із 23 країн. Домовилися про покази в Канаді, США, Франції і Великій Британії. Це невеличкі мережі незалежних кінотеатрів. У Лондоні — п'ять кінотеатрів, у Франції — 10 у п'яти містах. Найбільше кіноекранів покажуть фільм у Канаді. Зараз повним ходом іде підготовка до всеросійського прокату. Також картину запросили на Санкт-Петербурзький кінофестиваль та "Кіношок" в Анапі. Мали результативну розмову з азербайджанськими спеціалістами. У них прокату взагалі немає. Були вражені якістю нашого звуку і зображення. Збираються приїздити в Україну робити звук і картинку.

Фільм Іллєнка вразив азербайджанських продюсерів
Зараз ви читаєте новину «Фільм Іллєнка вразив азербайджанських продюсерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути