середа, 30 грудня 2020 07:10

Фанати Пола Маккартні критикують новий альбом

Фанати Пола Маккартні критикують новий альбом
Британський музикант та засновник гурту The Beatles Пол Маккартні на весняному карантині записав вдома альбом та знімав там кліпи. Фото: Twitter

Колишній учасник групи "­Бітлз" Пол Маккартні, 78 років, випустив 11 нових пісень. Це 18-й сольний альбом музиканта.

Записав його під час весняного карантину в домашній студії в англійському графстві Сассекс.

— Від платівки "Маккартні 3" дуже хороші враження. Замовив собі й чекаю, — каже виконавчий продюсер "1+1 media" Олег Буренін, 58 років. — У Пола завжди була така риса. Робить щось і думає, що про це скажуть та чи купуватимуть. Ми, меломани, самі його таким зробили. Проголосили культовою зіркою. Йому нікуди дітися від статусу. Джон Леннон міг собі дозволити плюнути на всіх, а Маккартні — ніколи. А тут ізоляція на карантині позитивно вплинула. Неможливість живого спілкування на деякий час прибрала снобізм "я мушу вам сподобатися". Нарешті зробив щось для себе. Всі інструменти записав сам. Хоча Пол завжди прагнув грати в колективі. Він — командна людина. Інше питання, що завжди хоче бути капітаном. Комунікабельний, створювати експерименти в музиці йому приємно саме з людьми. Грав і з музикантами першої величини.

Попередню частину платівки — "Маккартні 2" записав на фермі в Шотландії 40 років тому. Кожна пісня була пародією. Наприклад, на американський дует "Спаркс". Тоді розкритикували за це. Попередній альбом також занадто відшліфований. Цей — зважений і поміркований. У текстах багато спогадів.

"Маккартні 3" повертає до кар'єри автора після виходу з "Бітлз". Нарочито стилізований під початок 1970‑х. Критики сприйняли "на ура", понад 80 відсотків схвальних рецензій. А фанати розділилися. Мій друг Віталій Клімов, перший продюсер "Табула Раса" та "Океану Ельзи" обматюкав альбом. Сказав, що і в Маккартні є дно. Не став із ним сперечатися. Я ж у захваті. Хоч там немає нічого новаторського та речей, що зносять дах. Класичний рок, помножений на геніальність, завжди давав результат.

З Україною Маккартні мало що пов'язує. Хіба концерт 2008-го на майдані Незалежності. Ми тоді зі Святославом Вакарчуком налигалися в суші-барі на Хрещатику. Пили саке. Бітлівська пісня "Назад в СРСР" містить рядок про красивих українських жінок.

Зараз ви читаєте новину «Фанати Пола Маккартні критикують новий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути