Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2018 00:45

Євген Станкович написав дві симфонії

Євген Станкович написав дві симфонії
Національна філармонія розпочинає 155-й концертний сезон. Фото: youtube.com

У Київській філармонії зняли всі крісла. За літо пошліфували й покрили лаком підлогу і сцену, почистили килими.

14 вересня Національна філармонія розпочинає 155-й концертний сезон.

— Робимо акцент на сучасній музиці, — каже помічник художнього керівника філармонії Олена Зеніна, 60 років. — Буде багато світових прем'єр. 18 вересня на авторському вечорі Мирослава Скорика Національний симфонічний оркестр вперше виконає його Концерт №10 для скрипки з оркестром. 25 вересня в програмі ансамблю солістів "Київська камерата" прозвучать дві нові камерні симфонії Євгена Станковича.

У жовтні до нас приїжджає потужна команда з Чернівецької обласної філармонії — хор, симфонічний оркестр, солісти, танцювальна група. Усього 100 чоловік. 4 жовтня презентують світову прем'єру — кантату "Буковий край" Євсевія Мандичевського. Це композитор ХІХ століття, який народився під Чернівцями. Потім поїхав до Відня, закінчив там філософський факультет. Багато писав, приїжджав до Чернівців. І ось знайшовся його рукопис, ноти.

На 16 жовтня Національний духовий оркестр України готує концерт "Ігор Стравінський". Крім творів цього композитора, буде світова прем'єра "Портрету Стравінського". Цю присвяту написав Володимир Рунчак. Твори цього 58-річного композитора не раз виконували на міжнародних фестивалях у Великій Британії, Німеччині, Хорватії, Угорщині, Чехії.

20 жовтня оркестр військово-повітряних сил США привезе програму "Серенада місячного сяйва". Це музика Глена Міллера, який 1940 року грав у складі оркестру. Мав звання майора. Філармонія — не джазовий майданчик. Але вважаємо, що джаз — не попса. Тому в нас буде ще кілька таких концертів.

Зараз ви читаєте новину «Євген Станкович написав дві симфонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути