пʼятниця, 20 січня 2006 13:25

Ерік Нолло шукає українського Коельо

Французький видавець і памфлетист Ерік Нолло, 44 роки, приїхав до Києва на Міжнародний книжковий ярмарок. Він шукає талановитих українських авторів, яких хоче видати у Франції. Запросив його до України письменник Андрій Курков, 44 роки.

Нолло прийшов на прес-конференцію у сірому светрі, який потім зняв, залишившись у футболці. Він захоплюється східноєвропейською прозою і критикує французьких письменників за поверховість. На батьківщині його за це вважають "поганим хлопцем". Видавництво пана Еріка називається "Дух півостровів". За 12 років він видав 150 книжок, які переклали 23-ма мовами.

— Я хочу знайти тут цікавий роман або хорошу збірку новел, — поділився своїми планами Нолло.

Раніше він читав твори Андрія Куркова та Юрія Андруховича, французькою. Із класиків любить Гоголя, хоча не впевнений, як його правильно називати — українським письменником чи російським.

Француз уже встиг познайомитися з Тарасом Прохаськом, Богданом Будним і братами Капрановими. Інших Курков пообіцяв йому представити у себе вдома, на літературній вечірці.

— Ерік шукає українського Паоло Коельо, — пояснив він.

Андрій Курков вважає, що французам сподобався б роман Марії Матіос "Солодка Даруся". Та у ньому багато діалектів, які неможливо перекласти. Курков думає, що у Франції могли б стати популярними твори Прохаська чи Наталі Сняданко.

— Я недавно повернувся з Німеччини. Там Україну знають і цікавляться нашою літературою, — додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ерік Нолло шукає українського Коельо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути