пʼятниця, 16 липня 2010 02:34

Ель Кравчук записав альбом із піснями Вертинського

— Будь-яка копія завжди гірше оригіналу, тому я намагався по-своєму виконувати пісні Вертинського. Читав його вірші, розглядав фотографії і слухав платівки, — каже співак 33-річний Ель Кравчук (справжнє ім"я Андрій. — "ГПУ").

9 липня у столичному концерт-холі "Салліван рум" він презентував концертну програму "Усе, що я повинен сказати". Виконав 22 пісні композитора Олександра Вертинського.

Ель Кравчук виходить із гримерки в чорному костюмі. Його обличчя в білій фарбі, над оком намальована чорна брова, під ним — дві сльози.

— Вертинський часто з"являвся на сцені в образі П"єро. Я хотів відтворити цей образ. Намальовані сльози — це італійський театр "Буфф".

Напередодні Кравчук записав альбом із піснями Вертинського.

— Із режисером Семеном Горовим записали кілька треків і розіслали кільком музичним студіям. Позитивно відреагувала тільки компанія "Мунрекордс". Із ними записували весь альбом. Працювали в екстремальних умовах. Це жива музика, яка потребувала живого виконання від початку і до кінця пісні. Розірвати її посередині, щоб зробити монтаж, неможливо. Записувалися на студії "Будинок звукозапису" у величезному павільйоні, де пишуться оркестри. Використали рояль 1954 року та скрипку.

Каже, альбом не є комерційним проектом, бо не має широкої аудиторії.

— Такі пісні цікавлять небагатьох. Сучасна публіка розбещена формою, а не змістом. Я докладу всіх зусиль, щоб це виправити. Якось прийшов на радіо "Ера". Коли виконував пісні Вертинського, до мене збіглися всі працівники. Хвалили, робили компліменти. Але в ефір пісні не пустили. Сказали, що можуть поставити їх один раз, коли я буду гостем студії.

Зі сцени хвалиться, що на концерт розкупили всі квитки.

— Ми з організаторами навіть пошкодували, що не зробили їх дорожчими, — каже в мікрофон.

Квитки коштували від 100 до 300 грн. У партері сидять 50 глядачів. На балконі всі місця порожні.

Кравчук виконує пісню "Желтый негр". Глядачі аплодують, дівчата із перших рядів шлють повітряні поцілунки. Із-за дверей гримерки на сцену виглядає режисер Семен Горов, 39 років. Кричить Кравчукові "браво".

Зараз ви читаєте новину «Ель Кравчук записав альбом із піснями Вертинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути