понеділок, 14 липня 2008 15:06

Єгиазарян гроші за дві картини віддасть хворій дівчині

Вірменський художник Борис Єгиазарян, 52 роки, у галереї "Арт-Фокстрот" на столичному Подолі відкрив персональну виставку "Ода до радості". Її назва — від однойменного твору Бетховена.

Представлено майже два десятки полотен та стільки ж графічних малюнків. У другій, меншій, кімнаті галереї — малюнки олівцем, переважно оголені жінки, а також дві скульптури й колаж "Якщо янгол торкнеться твого серця". Улюблені кольори Єгиазаряна — від світло-фіолетового й сіро-білого до червоного чи синього. Обов"язкові в роботах також "золоті" акценти.

Художник любить експериментувати з кольорами. Деякі роботи починав з яскравих кольорів, а потім дійшов до білого. Буває й навпаки.

— Пишу довго. Це так здається, що робота проста, а от під цією картиною, — показує на полотно "Будинок радості мого дитинства" із серії "Місто", — кольорові квадрати на білому тлі. Під цим білим багато кольорів. Накладаю їх один на один, доки не знайду гармонії.

Про муки творчості каже так: може написати картину за півгодини, а може й місяцями малювати.

Дві картини — "Доброго ранку маестро" та "Гранат" — виставили на аукціон.. Початкова ціна першої — $600, другої — $500. Кошти підуть на лікування 22-річної Наталі Донцової з міста Луганськ. Вона шість років була прикута до ліжка. Її потрібно було перевертати щогодини, щоб не було пролежнів. У її матері з"явилася грижа. Нині дівчина сідає у візок, почувається краще. Художник про неї піклується декілька років.

— Це не можна назвати спонсорством, — каже Борис Єгиазарян. — Просто намагаюся допомогти. — Коли захворів, вона мені зателефонувала і сказала, що сама сіла на коляску й поїхала до церкви за мене молитися.


Зараз ви читаєте новину «Єгиазарян гроші за дві картини віддасть хворій дівчині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути