пʼятниця, 06 травня 2016 00:00

Джамалу назвали фаворитом "Євробачення"

Українську співачку 32-річну Джамалу вважають головним претендентом на перемогу в цьогорічному "Євробаченні". Проходитиме 10—14 травня у шведському Стокгольмі. Джамала вперше виступатиме в другому півфіналі конкурсу 12 травня. Виконуватиме пісню "1944". У ній ідеться про відселення кримських татар з півострова. Радянська влада 1944-го примусово депортувала татар, звинувачуючи їх у співпраці з німецькими військами.

— Неординарні вокальні дані й дивовижна композиція — основні козирі представниці України. Про що насправді співає Джамала, зможе зрозуміти далеко не кожен. Не впевнений, що політичні дискусії довкола теми пісні значно вплинуть на результат голосування. Часу на такі розмови на конкурсі дуже мало, — каже Петер Урбан, 68 років, ­коментатор "Євробачення" з Німеччини.

Співачка — кримська татарка. Її справжнє ім'я — Сусанна Джамаладінова.

Напередодні конкурсу в інтернеті розповсюдили фальшиве відео з презента­цією пісні Джамали. У ньому карту України зобразили з Кримом та російською Кубанню. Говорилося, що це — офіційний запис від організаторів "Євробачення". Однак там заявили, що не мають до відео жодного відношення.

Зараз ви читаєте новину «Джамалу назвали фаворитом "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути