пʼятниця, 06 квітня 2012 06:15

Два мільйони доларів коштує малюнок 10-річного Воргола

Автор: фото з сайта www.vesti.ru
  Популярному у 1930 роках співаку Руді Веллі юний художник Енді Воргол намалював яскраво-червоні губи. По них британський бізнесмен здогадався, що малюнок належить американському митцеві
Популярному у 1930 роках співаку Руді Веллі юний художник Енді Воргол намалював яскраво-червоні губи. По них британський бізнесмен здогадався, що малюнок належить американському митцеві

Британський бізнесмен і колекціонер 48-річний Енді Філдс із міста Тивертон знайшов удома малюнок американського художника Енді Воргола. На ньому зображений співак і актор Руді Веллі, популярний у 1930-х, на тлі жовтих, помаранчевих і зелених квадратів. Картину оцінюють у $2 млн.

Позаторік британець купив на розпродажі в Лас-Вегасі п'ять ескізів по $1. Днями вирішив уставити їх у рами. На зворотному боці одного помітив приліплений скотчем малюнок із підписом "Енді Воргол".

— Це доводить, що він малював у стилі поп-арт ще в дитинстві, — каже Філдс.

Цей напрям бурхливо розвивався у 1950-х. Художники гралися з кольорами, формами й розмірами предметів. На полотно могли приклеїти окуляри, ланцюжки, гроші, сигарети.

Філдс планує віддати знахідку в музей.

Енді Воргол народився в місті Піттсбурґ 1928-го, в сім'ї словацьких іммігрантів. Славу здобув, коли намалював кілька яскравих пляшок кока-коли, банки з томатним супом і консерви. Помер 59-річним — йому в живіт тричі вистрелила феміністка Валері Соланас.

Торік на аукціоні в Нью-Йорку картину Воргола "Шістнадцять Джекі" продали за $20,2 млн. На полотні 16 разів зображена дружина американського президента Джона Кеннеді — Жаклін.

Зараз ви читаєте новину «Два мільйони доларів коштує малюнок 10-річного Воргола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути