Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 15:21

Дитяче "Євробачення" можуть перенести до "Артеку"

  На цьогорічному дитячому ”Євробаченні” переміг білорус Олексій Жигалкович
На цьогорічному дитячому ”Євробаченні” переміг білорус Олексій Жигалкович

У ніч із 8 на 9 грудня в місті Роттердам у Голландії відбувся дитячий міжнародний пісенний конкурс "Євробачення". У шоу взяли участь виконавці з 17 країн віком від 8 до 15 років. Перемогу здобув 11-річний білорус Олексій Жигалкович.

Олексій виступав останнім. Хлопчик виконав композицію "С друзьями" — російською. Хоча за правилами конкурсу кожна дитина має написати й виконати власну пісню рідною мовою. На один бал від білоруса відстав ансамбль із Вірменії "Аревік". Третє місце в Невени Божович із Сербії.

12-річна українка Ілона Галицька з Миколаєва посіла 9-те місце. Вона виступала з гулькою та в окулярах. Ілона виконала пісню "Уроки гламуру".

— У мене в школі була учителька, дуже вредна. — розповідає Ілона. — Вона завжди ходила з гулькою на голові та в окулярах. Одного разу я пожартувала над нею. Зробила таку ж зачіску, вдяглася, як вона, і прийшла до класу. Почала копіювати жести, інтонацію. Якби мене в такому вигляді побачив директор або завуч, то я мала б неприємності. Але все обійшлося.

Пісню Ілона виконувала під "мінус" — у записі звучить лише музика, слова співаються наживо.

На сцені Ілона виступає з трьох років, і до 10-річного віку отримала вже десять гран-прі. Навчається вона в Миколаївському будинку творчості дітей та юнацтва. Торік Ілона Галицька вже брала участь у відбірному етапі "Євробачення", але не пройшла. До Бухареста тоді поїхав Назар Слюсарчук із піснею "Хлопчик рок-н-рол" і посів 8-ме місце.

Незалежно від того, яка країна здобула перемогу, наступне "Євробачення" буде на Кіпрі. А з 2009 року, можливо, постійно відбуватиметься в "Артеці" у Криму. Таку пропозицію організаторам конкурсу зробила Національна телекомпанія України і благодійний фонд "Україна-3000", що очолює Катерина Ющенко, дружина президента України. У суботу, 8 грудня, вона також була на фінальній частині "Євробачення-2007" у концертному комплексі "Ахой Роттердам".

Зараз ви читаєте новину «Дитяче "Євробачення" можуть перенести до "Артеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути