неділя, 19 серпня 2007 14:22

Директор Ялтинської кіностудії зіграв кур"єра

Ялтинська кіностудія знімає серіал "Набережна Ялти". Це історії про людей, що живуть у цьому місті чи приїжджають туди. Нещодавно закінчили першу 45-хвилинну серію під назвою "Кур"єр". Це буде авантюрна комедія.

— Ми влаштовували конкурс сценаріїв, — розповідає "ГПУ" директор Ялтинської кіностудії Дмитро Таран, 41 рік. — Надійшло більше як дві сотні, навіть із Канади, Чехії та Болгарії. Більшість — невдалі. Тому сценарій до першої серії написав я у співавторстві з киянками Ніною Іванович та Лелею Поліщук. Леля й стала режисеркою. Ми рік готувалися. Почали зйомки, коли був молодий місяць, 16 липня. Для мене це мало велике значення.

Відомих акторів у стрічці немає. Головну роль зіграв сам Дмитро:

— Я граю 40-річного Михайла Глібова. Цього персонажа писав із себе. Він — самостійний активний чоловік, який досягнув чогось у житті. Михайло везе з Києва ялтинському бізнесменові мільйон доларів. До Ялти прилітає 30-річна жінка з Москви, якій доручили ці гроші викрасти. Її зіграла моя дружина Анастасія Рижкова.

Каже, що дружина раніше працювала в театрах Харкова та Сімферополя. А потім стала директором кастингової агенції Ялтинської кіностудії.

Актори отримували 500–1000 гривень за день зйомок

— У нас буде еротична сцена, — розповідає Дмитро Таран. — Саме тоді героїня забирає в Михайла гроші. Однак найважче було знімати нічну сцену, коли дружина роздягалася і заходила в море. Цього чекала вся знімальна група. Настя — тьотка гарна, на неї всі подивитися хотіли. Знімали кілька дублів. Але я не ревнував — еротику на зйомках сприймаю як роботу. Ми приїхали на пляж о 21.30, а поїхали звідти о 6.30. Із собою взяли вино, пиво — розпили це все на світанку, відсвяткували вдалу зйомку.

"Кур"єра" знімали 10 днів. Ще два тижні монтували.

— Російські інвестори, яким належить студія, коштів у фільм не вкладали, — зазначає Таран. — Студія, нарешті, стала рентабельною, і 15–17 тисяч доларів для фільму ми знайшли самі. Актори отримували 500–1000 гривень за день зйомок. У Криму стільки заробляє актор другого плану. Сценаристи в Україні отримують у середньому 5000–6000 тисяч гривень за серію. Але ми зі сценаристами розрахуємося, коли кіно вийде на екрани.

Стрічку "Кур"єр" уже надіслали на кілька українських та російських телеканалів. Дмитро не зізнається, яких саме.

— Не хочу наврочити, — пояснює він. — Телеканали нині вираховують можливі рейтинги цього фільму, вивчають його у фокус-групах.

Навесні 2008 року Ялтинська кіностудія зніме ще три серії. Одна з них називатиметься "Доньки-матері". У ній зіграють Ольга Кабо та Лариса Удовиченко. Якщо фільм стане популярним, створять іще вісім серій.

Зараз ви читаєте новину «Директор Ялтинської кіностудії зіграв кур"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути