Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2009 16:04

Девіду Лінчу сподобалися пісні Олега Скрипки

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Голлівудський режисер Девід Лінч прилетів до Києва на чотири дні. У столиці відкрив представництво власного фонду медитації, який діє у 80 країнах
Голлівудський режисер Девід Лінч прилетів до Києва на чотири дні. У столиці відкрив представництво власного фонду медитації, який діє у 80 країнах

До Києва на чотири дні прилетів голлівудський режисер 63-річний Девід Лінч. Він відкрив представництво свого фонду, який діє у 80 країнах. Бюджет організації $7 млн.

— 33 роки щодня я медитую по 15 хвилин уранці й увечері,— розказує режисер у конференц-залі готелю "Прем"єр-Палас". — Завдяки фонду 100 тисяч студентів у Америці захопилися медитацією. 20 шкіл займаються цим зранку та ввечері. Такі самі плани маю й щодо України.

До Києва режисер прибув із Москви. Там презентував виставку фотознімків. Фотографував жіночі ноги в туфлях від дизайнера Крістіана Лубутена. На кількох світлинах із панчіх тече кров, замість підборів — залізні списи. Якось Девід показав макет порожньої кімнати. У центрі стояв пластмасовий солдат із відірваною головою. Замість неї приліплена використана жуйка. Лінч казав, що це нагадує звивини мозку.

У фільмах режисера багато містики. Найвідоміші "Шосе в нікуди", "Людина-слон", "Голова-ластик", серіал "Твін Пікс". Уже два роки Девід не знімає. Він захопився малюванням і медитацією.

— У якусь мить здалося, що по життю я ходжу колами. Вирішив порадитися з психотерапевтом. Він попередив, що сеанси психотерапії можуть погано вплинути на мої творчі здібності. Я подякував і попрощався. Тепер медитую.

Каже, нові ідеї часто виникають під час подорожей.

— Можливо, зніму грандіозний фільм в Україні. Колись у Філадельфії жив у районі, де було багато українських і польських емігрантів. Мені подобався період, коли у вас була мода на помаранчеве. А ще тут гарна  архітектура і чудово готують каву.

На зустрічі запросили виступити гурт "ВВ". Режисер сидить біля колонок, від гучних звуків часом здригається.

— Чудово, просто чудово! — тисне руку 44-річного Олега Скрипки. Ляскає його по плечу.

— Видно, що йому сподобалося, — вдоволено каже Скрипка. — Поздвонили мені два дні тому й запросили виступити. Відіграв концерти в Лондоні й одразу повернувся до Києва. Ледь устиг. Зустріч почалася о сьомій вечора, а літак приземлився о шостій.

Каже, бачив "три з половиною фільми" Лінча.

— "Малькольм драйв", "Твін пікс" і щось ще, забув... У них подобається непередбачуваність, незавершеність. Хотів би зіграти в нього навіть маніяка. Грав Вакулу в мюзиклі "Вечори на хуторі біля Диканьки". Але то — безбарвна роль, скушний герой-любовнік. У Лінча, як у Достоєвського, не буває позитивних героїв.

Зараз ви читаєте новину «Девіду Лінчу сподобалися пісні Олега Скрипки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути