четвер, 14 липня 2011 00:00

"Це буде такий собі хічкоківський Львів"

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Андрій Курков пише роман про Львів. У ньому обіцяє обійтися без убивств
Андрій Курков пише роман про Львів. У ньому обіцяє обійтися без убивств

— Якось мер Андрій Садовий сказав, що хотів би, щоб я написав роман про Львів. Мені подобаються люди, які прагнуть розвивати місцевий патріотизм через літературу. На запрошення мера тут 20 днів жив польський письменник Марек Краєвський. Написав детектив про Львів за польських часів. У мене своє ставлення до Львова, яке теж проситься в роман, — розповідає Андрій Курков, 50 років. Він приїхав на кілька днів у Львів.

Нову книжку Андрій Курков почав писати торік у вересні.

— Це роман з елементами Альфреда Хічкока, але не дуже страшний. Буде трошки авантюрна пригодницько-романтична історія. Щомісяця на два-три дні приїжджаю сюди. Доки займався розвідками міста, концепція роману мінялася тричі. Урешті вирішив зробити героями книжки справжніх львів'ян. Щоб вони грали самих себе, як актори в кіно. Зі своїми іменами, біографіями та адресами. Це буде такий собі хічкоківський Львів із міфами, які матеріалізуються. Там є дві романтичні лінії. І герой, який сам себе закинув. Не знає, що і де в нього вдома знаходиться. Він починає оновлюватися через прибирання квартири. Знаходить речі, які нагадують про минуле.

Автор обіцяє обійтися без убивств і політики.

— Видав 17 романів, у багатьох із них є вбивства. Але цей роман — добрий. У ньому буде одне явище, яке тероризує Львів. Герої шукатимуть його, щоб повернути місто до нормального життя.

Андрій Курков уже написав 115 сторінок тексту.

— Маю ще 200 сторінок матеріалів до роману. Скільки всього буде — не можу сказати. Знаю тільки, чим закінчується. Якщо все буде гаразд, презентуватиму книгу у Львові в другій половині листопада.

Роман вийде українською та російською мовами у видавництві "Фоліо".

Зараз ви читаєте новину «"Це буде такий собі хічкоківський Львів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути