Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 00:35

Частина кінотеатрів не відкриється

Частина кінотеатрів не відкриється
Кримінальна комедія "Джентльмени" британського режисера Гая Річі стала найкасовішим фільмом 2020-го в українському прокаті. Фото: twitter.com

10 млн грн зібрала в прокаті трагікомедія "Мої думки тихі" режисера 28-річного Антоніо Лукіча. Стала найкасовішим українським фільмом 2020-го і єдиним, чиї збори перевищили витрати. Стрічку подивилися 109 тис. глядачів.

Щоб отримати роботу в Канаді, звукорежисер і композитор Вадим вирушає на Закарпаття записувати голоси тварин і птахів. Супутницею у поїздці стає його мати Галина, яка працює таксисткою. Свариться з сином, не хоче пускати його за кордон, за сюжетом.

Друге місце посіла казка "Пекельна ­Хоругва, або Різдво Козацьке" про часи Запорозької Січі за твором Сашка Лірника "Про ­старого козака, різдвяного чорта, чотири роги й козацький рід" — 9,6 млн грн. На третьому — комедія "Наші котики" про українських добровольців на Донбасі — 8,7 млн грн. Ці стрічки вийшли до початку пандемії й карантинних обмежень.

До першої десятки також потрапили "Черкаси", "Віддана", "Гола правда", "Казка старого мельника", "Атлантида", "Фортеця Хаджибей", "Толока". Всього протягом 2020-го відбулися 24 вітчизняні кінопрем'єри.

— У всьому світі ситуація в кіногалузі важка. Дати прем'єр переносяться, закриваються мережі кінотеатрів, — каже кінокритик Олександр Гусєв, 41 рік. — У нас ще гірше. З нашою малою кількістю кінозалів практично жоден сучасний український фільм не міг відбити вкладені кошти й заробити. Не через те, що не мав симпатій широкої аудиторії. А тому, що люди й не звикли ходити в кіно, й особливо нема їм куди ходити за межами обласних центрів.

Тепер через карантин, обмежений репертуар і брак підтримки кінотеатри не зможуть виживати. Частина з них не відкриється.

Лідером прокату в Україні стала кримінальна комедія британського режисера Гая Річі "Джентльмени". Зібрала 77,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Частина кінотеатрів не відкриється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути