Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2007 17:38

Бронєвой зіграв старого актора

Автор: фото: УНІАН
  Співак Лев Лещенко з дружиною Іриною під час відкриття кінофестивалю ”Кінотавр” у російському місті Сочі 3 червня 2007 року
Співак Лев Лещенко з дружиною Іриною під час відкриття кінофестивалю ”Кінотавр” у російському місті Сочі 3 червня 2007 року

Переможцем ХVIII Міжнародного кінофестивалю "Кінотавр", що проходив у російському курортному місті Сочі, став фільм "Прості речі". Для режисера з Москви Олексія Попогребського, 34 років, це перша самостійна робота в кіно.

Журі очолював колишній харків"янин Вадим Абдурашитов. Про фільм "Прості речі" кажуть, що він нагадує драми цього режисера.

Головного героя стрічки лікаря-анестезіолога Сергія проблеми переслідують одна за одною. Він проводить невдалу операцію, свариться з коханкою, дружина повідомляє йому про свою вагітність... Живе родина в комуналці й має дорослу доньку, яка, правда, втекла з дому. До того ж у Сергія з"являється новий пацієнт — знаменитий колись артист. Він смертельно хворий і наполягає на евтаназії.

Лікаря зіграв 41-річний уродженець Курська Сергій Пускепаліс. Він і отримав приз за найкращу чоловічу роль. Працює Пускепаліс головним режисером Магнітогорського драматичного театру. "Прості речі" — другий фільм, у якому він знявся.

— У стрічці є тільки одна людина, яку всі знають і люблять. Це старий актор, — каже Попогребський. — Його зіграв Леонід Сергійович Бронєвой. Я хотів зняти кіно, в якому не видно кіно. Щоб глядач дивився на людей, а не на знайомі обличчя.

Усього на звання найкращого фільму претендувало 14 картин. Серед них — "Тиски" Валерія Тодоровського. Цей фільм — про торговців наркотиками. Роль наркобарона зіграв Федір Бондарчук. Україну представляла Кіра Муратова з фільмом "Два в одному", який цього року вже отримав "Ніку" як найкращий фільм країн СНД і Балтії.

Приз "Кінотавру" за найкращу жіночу роль дістався 26-річній Маші Шалаєвій. Вона знялася в картині "Русалка". За найкращий сценарій нагородили стрічку Олексія Мізгієва "Кремінь".

Церемонія закриття фестивалю відбулася в понеділок у Зимовому театрі. Після офіційних урочистостей зірки до ранку розважалися на закритій вечірці на пляжі готелю "Жемчужина".

Зараз ви читаєте новину «Бронєвой зіграв старого актора ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути