четвер, 19 травня 2011 01:15

Бреда Пітта засвистали в Каннах

На Лазурному березі Франції триває 64-й Каннський кінофестиваль. Щодня на червоній доріжці перед Палацом фестивалів позують актори та режисери, чиї фільмі беруть участь у програмі кінофоруму і борються за його нагороди.

На білому "мерседесі" під'їжджає подружжя голлівудських акторів 47-річний Бред Пітт й Анджеліна Джолі, 35 років. Остання в довгій коричневій шифоновій сукні з високим розрізом. Її замовила в ліванського дизайнера 39-річного Зухаїра Мурада.

— Для Джолі я шию вбрання чотири роки, — каже дизайнер. — Просив її не одягати на плечі шаль, а на ноги — колготки, бо тканину підбирав під колір її тіла. Татуювання на руках надавали її образу довершеності.

Сукні для фестивалю замовляють перед Новим роком. Деякі перешивають по три-чотири рази. Акторки то худнуть, то набирають вагу. Дехто по кілька разів міняє високу талію на низьку, глибше опускає декольте або повністю оголює плечі. Фестиваль не встигне завершитися, як у Китаї наштампують тисячі дешевих підробок.

Бред Пітт представив фільм режисера Терренса Маліка "Древо життя", в якому зіграв головну роль. Його знімали п'ять років. Стрічка глядачам не сподобалася.

— Бред дуже розчарувався. Лише одиниці в кінці картини аплодували йому стоячи. Решта вийшли із залу ще до кінця сеансу, не витримавши нудну оповідь про смисл життя. Дехто навіть осмілився засвистіти, — каже голова журі Роберт де Ніро. — Фільмові пророкували "Золоту пальмову гілку". Тепер на перемогу претендує стрічка "Хлопець із велосипедом" братів-бельгійців Жана-П'єра і Люка Дарденнів.

Бред Пітт спускається з дружиною і ще кількома друзями в ресторан "Тетьйо". Піввечора об'їдається там креветками, п'є рожеве шампанське. Джолі з'їла півперсика. Алкоголь не вживала.

— Тільки в нашому ресторані за тиждень кінофестивалю з'їли 200 кілограмів морепродуктів, випили чотири ящики червоного французького вина, 100 літрів шампанського і 200 — іспанської сангрії, — каже шеф-кухар "Тетьйо" Себастьян Руно, 46 років. — Учора до мого ресторану завітала скандальна американська співачка Леді Ґаґа. Яка вона страшна! Півголови пофарбувала в чорний. Думав, півзали своїм виглядом налякає і розжене. Що тільки не придумає, аби про неї говорили і тикали пальцем. То в бекон одягнеться, то з яйця вискакує. Ми чекали на приїзд французького президента Ніколя Саркозі. Для нього приготували вечерю з найкращих страв французької кухні. Кажуть, у нього вагітна дружина, тому залишився з нею в Парижі.

— Саркозі з дружиною не приїхали, бо злякалися моєї стрічки, — запевняє французький режисер 47-річний Ксав'є Дюррінже. Він привіз на Каннський фестиваль стрічку "Завоювання". — У фільмі я відверто показав насильство і жорстокість між прихильниками Саркозі та Ширака під час виборів 2007-го й бурхливі стосунки між нинішнім президентом і його колишньою дружиною Сесілією.

Не з'явилася й британська королева Єлизавета ІІ, яку запросили на прем'єру стрічки "Незаконне вбивство" про останні хвилини життя принцеси Діани. У ній вперше покажуть шокуючі фото умираючої Леді Ді.

— Ці знімки ще жодного разу не виставляли назагал, — розказує британський режисер Кіт Аллен. — Продюсером і спонсором картини виступив єгипетський мультимільйонер Мохаммед аль-Файед, батько Доді аль-Файеда, який у момент загибелі був із Діаною. Із часу смерті сина він одержимий ідеєю довести світові, що ця трагедія не була випадковістю. А результатом змови королівської родини.

Що шокувало гостей фестивалю

Голова журі Роберт де Ніро переплутав, на який фестиваль приїхав. У своїй промові на відкритті подякував, що йому доручили очолити 75-й каннський фестиваль, тоді як відбувається тільки 64-й.

Німецька актриса Діана Крюґер і британська акторка Тільда Свінтон заплуталися у своїх сукнях, коли піднімалися сходами Великого театру. Обидві спіткнулися, але вчасно схопилися за бильця.

Найкоротшу сукню одягла британська топ-модель Наомі Кемпбелл. Вона піввечора цілувалася та обіймалася зі своїм нареченим, російським бізнесменом Владиславом Дороніним.

 

Зараз ви читаєте новину «Бреда Пітта засвистали в Каннах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути