середа, 26 червня 2013 06:00

Бред Пітт ішов червоною доріжкою годину

Бред Пітт ішов червоною доріжкою годину
Фото: Reuters

"Квитки розмели за півгодини після початку продажу. На показі не те що сидіти, — стояти не було де. Поєднання імен Муратова — Литвинова здатне спровокувати будь-яку тисняву", — пише про показ стрічки одеської режисерки 78-річної Кіри Муратової "Вічне повернення" київський кінокритик Андрій Алферов, 35 років.

22 червня фільм показали у позаконкурсній програмі 35-го Московського кінофестивалю. За сюжетом, до жінки приходить її однокурсник. Зізнається, що однаково любить дружину і коханку, просить поради. Таку ситуацію повторно грають три пари акторів. Серед них Рената Литвинова, Олег Табаков, Георгій Делієв. У квітні картину відзначили російською кінопремією "Ніка".

20 червня кінофестиваль у Москві відкрив американський фільм жахів "Всесвітня війна Z". На прем'єру приїхали німецький режисер 44-річний Марк Форстер і виконавець головної ролі голлівудський актор Бред Пітт, 49 років. Він зіграв представника ООН, який пише доповідь про війну зомбі. Герой бере інтерв'ю у тих, хто вижив, і рятує світ від засилля ожилих мерців.

До Москви американський актор приїхав без дружини, взяв лише двох доньок — 7-річну Шайло Нувель і 8-річну Захару Марлі.

Червоною доріжкою до входу в кінозал Пітт ішов годину. Роздавав автографи і фотографувався із шанувальницями. На цей час затримали церемонію відкриття фестивалю.

Стрічку зняли за однойменним романом американця Макса Брукса.

— У книжці автор згадує Україну. Одна із битв між зомбі й людьми відбувається на мості Патона в Києві, — розповідає столичний кінознавець Ігор Грабович, 45 років. — Поки що картини не бачив. У нас прем'єра відбудеться 27 червня. Проте знайомі, які дивилися стрічку, кажуть, що України там немає.

На кінофестивалі також покажуть українсько-російську картину "Не хочу помирати". Стрічку зняла російська режисерка 26-річна Аліса Павловська. Головну роль зіграв одеський рокер Станіслав Подлипський. У 1988-му його гурт "Дети на траве" заборонили за антирадянські тексти пісень. Наприклад, співав: "Я люблю февраль и март, я люблю тебя, соц-арт, а еще люблю я телку — молодую комсомолку". Музикант поїхав у Москву, де заснував кілька нових гуртів. Згодом підсів на наркотики, від нестачі грошей співав у переходах.

Московський кінофестиваль триватиме до 29 червня. Українська прем'єра фільмів "Вічне повернення" та "Не хочу помирати" відбудеться у липні на Одеському кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «Бред Пітт ішов червоною доріжкою годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути