Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 00:50

Найбільше нагород отримала "Форма води"

Автор: www.instagram.com/ellevietnam
  27-річна американська акторка Дженніфер Лоуренс під час церемонії вручення премії ”Оскар” хильнула зайвого. Після червоної доріжки прийшла до глядацької зали з келихом шампанського. Вирішила скоротити шлях до свого місця. На підборах вирушила порожніми кріслами
27-річна американська акторка Дженніфер Лоуренс під час церемонії вручення премії ”Оскар” хильнула зайвого. Після червоної доріжки прийшла до глядацької зали з келихом шампанського. Вирішила скоротити шлях до свого місця. На підборах вирушила порожніми кріслами

5 березня в Лос-Анджелесі, США, відбулася 90-та церемонія вручення кінопремії "Оскар".

Найбільше нагород отримала фантастична мелодрама "Форма води" мексиканського режисера Гільєрмо дель Торо, 53 роки. Зокрема стрічку відзначили як найкращий фільм та за найкращу режисуру.

1960-ті, розпал холодної війни між США і СРСР. У секретній лабораторії американського уряду вчені проводять експерименти над людиною-амфібією. Німа прибиральниця Елайза закохується в це створіння. Жаліє його і допомагає вибратися на волю, за сюжетом "Форми води".

— Гільєрмо дель Торо зняв казку про стосунки між людиною та чудовиськом, — каже кінокритик 42-річний Антон Долін. — Такі сюжети завжди присвячені темі порушення табу. Роман Елайзи й амфібії — виклик дискримінації: соціальній, расовій, сексменшин, інвалідів. Своїм фільмом режисер закликає до толерантності. Заявляє — упередження щодо інших існують лише в наших головах.

60-річна Френсіс МакДорманд отримала "Оскар" як найкраща актриса. У кримінальній драмі "Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі" зіграла самотню матір, доньку якої зґвалтували і вбили. За сюжетом, жінка орендує занедбані рекламні щити, із них закликає поліцію розслідувати злочин. Наштовху­ється на ворожість правоохоронців та жителів маленького містечка.

— МакДорманд втілила самодостатню сильну жінку, яка мужньо відстоює свої права. У Голлівуді на таких героїв є попит, — говорить кінокритик Антон Філатов, 30 років.

Найкращим актором назвали Гері Олдмена. Зіграв британського прем'єр-міністра Вінстона Черчилля в історичній драмі "Темні часи". Стрічка розповідає про перші тижні політика на посаді, які збіглися з початком окупації Франції нацистами. Фільм також нагородили "Оскаром" за найкращий грим і зачіски.

У номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" перемогла драма "Фантастична жінка" чилійського режисера Себастьяна Леліо. Головна героїня зустрічається з одруженим чоловіком. Він раптово помирає. Його родина починає цькувати жінку: не пускає її на похорон, виселяє з квартири.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше нагород отримала "Форма води"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути