понеділок, 17 вересня 2007 19:01

Богдан Ступка зіграв прокурора

— Обильно мажем гениталии грязью! — кричить у гучномовець режисер Олександр Гордон, 42 роки. Так починається зйомка чергового епізоду нового фільму про Одесу, трагікомедії з робочою назвою "Вогні притону". Знімають на лимані Куяльник. Десять чоловік масовки грають відпочивальників. Вони роздягнулися догола, намащуються брудом. Надворі температура +15, холодний вітер. Серед чоловіків лежить у купальнику російська актриса Оксана Фандера. У неї головна роль — колишньої повії. У цьому епізоді вона приймає грязьову ванну.


Про що фільм? — питаю в режисера.

— Це повість мого батька, Гаррі Борисовича Гордона, яка називається "Вогні притону", — відповідає режисер російською. — Батько в юності дружив із повіями. Вони пригощали його вином, розказували за життя. Батько написав повість і дав її почитати знайомим. Режисерка Кіра Муратова порадила нам зняти за нею фільм. Сценарій батько переписував два роки. "Вогні притону" — робоча назва стрічки. У прокаті вона називатиметься інакше. Дія відбувається в Одесі 1958 року. Головна героїня — Люба, колишня повія, що відкрила маленький бордель у двокімнатній квартирі. Вона утримує двох повій на прізвиська Зінка-Гітлерша і Зигота.

У фільмі знімаються українські актори?

— Ада Роговцева зіграла матір колишьої повії, а Богдан Ступка — прокурора, чий син закоханий у Любу. Зйомки тривають уже місяць, Роговцева і Ступка свої ролі відіграли й поїхали до Києва.

Шо я буду молчать? Шо я — му-му какое-то?

Чому саме повії і притон? Невже в цьому вся Одеса?

— Повії — так, — запевняє режисер. — А притон там домашній. Повії збираються на спільні обіди, живуть, як хороша сім"я. Цей фільм про любов. Головна героїня й усі навколо неї просякнуті коханням. Від цього головна героїня й помирає. Бо так далі жити не можна. Я б назвав ще цю стрічку реквіємом Одесі, яка вже більше ніколи не повториться.

Сценарій якось змінювали під час зйомок?

— Одну фразу сценарист підслухав на знімальному майданчику у візажистки Вікторії Всеволодівни, корінної одеситки. Вона сказала: "Шо я буду молчать? Шо я — му-му какое-то?" Це увійшло в сценарій. Більшу половину стрічки вже зняли. Лишився ще місяць. У кінотеатрах фільм покажуть навесні.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Ступка зіграв прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути