четвер, 05 березня 2009 20:37

Богдан Білінчук виліпив вагітну Катерину Ющенко

"У Німеччині скульптурний салон проходить раз на десять років, а ми не можемо чекати 2018-го", — каже директор столичного Українського дому 35-річна Наталія Заболотна. 4 березня вона відкрила третій скульптурний салон. На виставці представлено 40 півторатонних експонатів прадавньої скульптури, колекція київського колекціонера 43-річного Ігоря Воронова та твори сучасних скульпторів.

На першому поверсі обабіч червоної доріжки стоять чоловічі й жіночі скульптури бронзової доби. Їх привезла директор Дніпропетровського історичного музею 54-річна Надія Капустіна.

— Наш музей має найбільшу кількість експонатів кам"яної скульптури, — вона тримає у руці келих червоного вина. — Їх збирали по всій Україні 170 років. Сюди  доправляли спеціальним транспортом, щоб не пошкодити, — дивиться на черепашник ІІІ ст. до нашої ери, знайдений на Херсонщині. — Це найстаріша пам"ятка. Усі статуї зроблені з пісковику, граніту, вапняку.

Ігор Воронов, 43 роки, виставив свою колекцію скульптур Дієґо Джакометі та Пабло Пікассо.

— Збирав усе життя, — каже Воронов. — Під час кризи колекціонери виставляють на продаж речі, про які раніше я і мріяти не міг. На одному аукціоні за картину Пікассо просили 115 тисяч євро, а я купив за 69. Усім раджу вільні гроші вкладати в  мистецтво. Хочу на "Сотбісі" купити багато картин оптом — думаю, дадуть знижку.

Організатори очікували на приїзд грузинського скульптора Зураба Церетелі. Планували представити його 40-сантиметрові скульптури із серії "Горожанин" та кілька живописних робіт.

— Чотири рази їздила в Москву, щоб умовити Зураба приїхати до Києва, — каже Заболотна, поправляючи біле кучеряве волосся. — Останню виставку в Україні він мав 40 років тому. Учора подзвонив, сказав, що прихворів. Пообіцяв привезти до Києва виставку своїх скульптур у травні.

Львівський скульптор 60-річний Богдан Білінчук на виставці  представив 12 робіт. До нього підходить чоловік у чорній шкірянці, купує 30-сантиметрову бронзову скульптуру "Ворона" за $1,5 тис.

— У мене ще є одна, — Білінчук дістає з картонної коробки копію проданої роботи. — Найкраще купують невеличкі форми. Таку ж подарував президенту Вікторові Ющенку. Вона стоїть у його кабінеті.

Як президенту сподобається — подарую

Білінчук підходить до своєї роботи "Український вулик". У центрі композиції стоять чоловік і жінка, вони в образі Віктора Ющенка та його дружини. Біля них 19 дітей, які нагадують обличчя депутатів. Тимошенко сидить у президента на плечі, щось шепоче на вухо.

— Хотів зробити жартівливу скульптуру на тему політичного життя, — розповідає Білінчук. — Учора пані Катерина приходила подивитися на цю роботу. Спитала: "А чому я така повна?". А вона в мене не повна, а вагітна. Як Ющенку сподобається, подарую, а ні —  комусь продам за 8 тисяч доларів.

Скульптурний салон триватиме до 15 березня. Вхід 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Білінчук виліпив вагітну Катерину Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути