вівторок, 24 жовтня 2017 07:50

Японська художниця малює українських військових

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.Facebook.com/MIL.IN.UA
  Японська художниця Нацуме зобразила жінку-бійця полку ”Азов” у стилі коміксів манґа
Японська художниця Нацуме зобразила жінку-бійця полку ”Азов” у стилі коміксів манґа

— Уперше я побачила українських військових 2014-го. Звичайно ж, на фото, — розповідає японська художниця 25-річна Нацуме. В інформаційній агенції "Укрінформ" у Києві відкрилася її виставка. Малює українських військових у стилі японських коміксів — манґа. Особливу увагу приділяє очам. Часто вони непропорційно великі.

Візит в Україну — перша поїздка за кордон для Нацуме. Дуже зраділа, побачивши в Києві справжню ялинку.

— Стежу за подіями у вашій країні. Через війну на Донбасі трохи боялась летіти, — продовжує Нацуме. — Щоб зробити малюнок, користуюс комп'ютерною програмою для створення коміксу. Досі з українськими бійцями не спілкувалася. Але зображувала їх добрими. Адже на багатьох знімках вони пригортають до себе тварин. Я їх також люблю. У мене вдома є кролик.

На першій картині серії Нацуме зобразила чоловіка й жінку в камуфляжі.

— Ця дівчина має жовте волосся і блакитні очі. Це як прапор України, — зазначила художниця. — Багато малюю українських дівчат у вишиванках, віночках та з різнокольоровими стрічками на тлі природи — полів пшениці й соняшників. Усе у стилі манґи. Аби створити такі образи, вивчала значення візерунків. У кожному регіоні вони відрізняються. До Дня Незалежності України зобразила українців у вишиванках та шароварах — без зброї у руках.

— Малюнки трохи "мультяшні" і не відображають реальності. Але для художниці, яка жодного разу не була на Донбасі, — доволі глибокі. Усі герої Нацуме усміхнені, позитивні. Це тому, що нашій державі 26 років. Художниця бачить українців молодими і повними сил. Особливо мені сподобався образ козака і самурая на одній картині. Японка відчула спорідненість наших культур, — каже ветеран АТО Сергій Сасін.

Виставка "Український військовий у японських ілюстраціях" триватиме до 3 листопада.

3 роки розчищали підвал у Будинку Чиже­вича. Розташований в Одесі за адресою Військовий узвіз, 18. Тут відкриють перший підземний театр в Україні.

— Цілеспрямовано шукали приміщення з цікавою ­історією та незвичайною архітектурою, — розповідає керівник театру ТЕО Юлія Юн. — Привели до ладу старе підземелля. З 1875 року його використовували і як винні погреби, і як склад контрабандних товарів, і як місце збору таємних товариств. Зараз у підвалах є зала на 120 місць та сцена з професійним музичним і світловим обладнанням. На першому поверсі буде арт-кафе з виставкою робіт одеських художників, скульпторів та фотографів. Ми хочемо стати точкою опори для талановитої молоді.

30 жовтня підземний театр відкриють виставою "Іфігенія. Апофеоз" за мотивами трагедії давньогрецького драматурга Евріпіда. Режисер — Дмитро Костюминський, один із засновників "Гогольфесту".

Зараз ви читаєте новину «Японська художниця малює українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути