вівторок, 02 квітня 2013 05:30

"Януковича показала як мачо"

Автор: фото з сайта www.goodbye.com
  У фільмі ”Красива жінка” акторка Поліна Войневич зіграла роль самотньої бібліотекарки, що закохалася в портрет президента
У фільмі ”Красива жінка” акторка Поліна Войневич зіграла роль самотньої бібліотекарки, що закохалася в портрет президента

Збірку короткометражок "Українські злі" зняли з прокату наступного дня після прем'єри. Та відбулася 28 березня у столичному кінотеатрі "Жовтень". До збірки увійшли вісім фільмів. Частину з них показували в рамках альманаху "Україно, ґудбай!".

— У нас виник "робочий момент" із Держкіно. Оскільки маємо підписаний з ними ліцензійний договір, за яким можемо використовувати частини альманаху тільки з назвою "Україно, ґудбай!", — каже 34-річний Денис Іванов, продюсер кіноальманаху. — А окрім фільмів, які зняли спільно з Держкіно, ми додали до збірки картини, зроблені режисерами за власні кошти. Це стрічки "Останній день" Анастасії Касилової, "Красива жінка" Олени Алимової та "Гамбург" Володимира Тихого. Цей момент ми не узгодили, тому зняли кінодобірку з прокату. Про цензуру мова не йде. У нас є посвідчення на прокат.

Режисерка фільму "Гауді" Аксинія Куріна у блозі причиною зняття з прокату фільмів назвала роботу Олени Алимової "Красива жінка". Мовляв, стрічка викликала паніку чиновників, бо її героїня-бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

— Не думаю, що мій фільм міг би спричинити проблеми, — каже режисерка Олена Алимова, 27 років. — Це був не перший його показ. Можливо, в зображенні президента прочитали якусь ідею чи іронію. Це просто зворушлива історія про жіночу самотність.

Героїня стрічки працює в бібліотеці у передмісті, куди майже ніхто не заходить.

— Вона намагається зустріти свою долю. Але через те, що нікого поблизу немає, закохується в портрет Віктора Януковича, — продовжує Олена Алимова. — Його зображення кругом її переслідує. Вона починає думати, що це знак. Раптом президент починає з нею розмовляти. Стає незрозуміло, чи це відбувається в її голові, чи в реальності. Фільм закінчується монологом героїні про те, що любові вже немає. В останніх кадрах показала жінок, які стоять на різних зупинках в очікуванні чогось. Я довго жила в Ізраїлі. Коли повернулася сюди, побачила багато таких самих жінок. У них дуже занижена самооцінка, відчай у погляді. Постійно сидять на сайтах знайомств. В Україні четверо жінок на одного чоловіка, тому складно влаштувати особисте життя.

Режисерка каже, що сама ніколи не закохувалася в акторів чи зображення красенів.

— Чому взяла портрет президента? Це виникло у мене імпульсивно. Можна було б узяти плакат Віталія Козловського, скажімо. Януковича показала як мачо, з кращого, привабливого боку через погляд жінки.

Головну роль виконала 35-річна акторка Поліна Войневич. Фільм знімали у Києві протягом двох днів. Улітку "Красиву жінку" відзначили дипломом журі на Одеському кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «"Януковича показала як мачо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути